За трета поредна година класацията се оглавява от "Игра на тронове", който превзема и възможно най-големия екран - в IMAX кината

Номер 1 в годишния Топ 10 на най-пиратираните сериали за 2014-а, съставен от TorrentFreak, е "Игра на тронове". Продукцията на HBO е начело с над 8 млн. даунлоуда на финалния епизод от сезона чрез BitTorrent.

Подгласници на шампиона с двойно по-малко нелегални сваляния са епизоди от "Живите мъртви" и "Теория за Големия взрив".

Съставителите на класацията уточняват, че поради недостатъчната информация не са включили данни от стрийминга чрез сайтове за видеосподеляне, както и даунлоудите чрез платформи за обмен на файлове. 

Виж още: Най-пиратираните филми през 2014 г.

Коментатори пък отбелязват, че ако не друго, класацията поне доказва, че "Игра на тронове" е недостижим по популярност сред онлайн пиратите.

Междувременно трейлърът за новия сезон ще има премиера зад Океана в 150 IMAX кина през седмицата 23-29 февруари. Той ще съпътства прожекциите на последните два епизода от предходния сезон, с което "Игра на тронове" става първата тв поредица, показвана на най-големия възможен екран, уточнява "Ню Йорк таймс".

Понастоящем това е една от най-скъпите тв продукции, като бюджетът на един епизод варира между 6 и 10 млн. долара, допълва вестникът.

Сезон 4 приключи през юни м.г. с 19 млн. зрителска аудитория в САЩ, което го направи най-гледаната оригинална продукция на HBO. Сезон 5 тръгва през април, а се говори и за пълнометражна версия.

Фотогалерия: Другите филми на актьорите от "Игра на тронове"

Ето ги и всичките 10 най-пиратирани сериала, със съответния брой на свалянията.

1. "Игра на тронове" / Game of Thrones: 8,1 млн.
2. "Живите мъртви" / The Walking Dead: 4,8 млн.
3. "Теория за Големия взрив" / The Big Bang Theory: 3,9 млн.
4. "Как се запознах с майка ви": 3,5 млн.
5. "Готам" / Gotham: 3,2 млн.
6. "Стрелата" / Arrow: 2,9 млн.
7. "Анатомията на Грей" / Grey’s Anatomy: 2,8 млн.
8. "Викингите" / Vikings: 2,7 млн.
9. "Костюмари" / Suits: 2,5 млн.
10. "Саут парк" / South Park: 2,4 млн.