Създателите на League of Legends идват със собствена зона в рамките на фестивала

Aniventure Comic Con изгражда най-голямата гейминг зала в България. Всеки посетител може да се включи в някой от десетките турнири по най-популярните игри у нас или просто да поиграе свободно в някоя от зоните, а в паузите - да гледа битките на най-добрите български отбори по CS: GO и League of Legends на голямата Omen by HP сцена.

Голямата новина е, че за първи път играта League of Legends разкрива собствена зона у нас благодарение на AOC, Logitech и Desktop.bg. Очаква се зоната да се простира на над 300 кв. метра и дори да има малка сцена за шоумачове и предизвикателства към Rioters, косплейъри, известни стриймъри и дори професионални отбори.

В тази зона на разположение са и 20 машини с напълно ъпгрейднати от Riot акаунти, а всеки косплейър, дошъл в зоната с впечатляващ LoL костюм, получава специална подаръчна чанта LoL с оригинални сувенири от производителите на играта.

Различни, оригинални награди ще очакват и почти всеки дошъл да поиграе на щанда на League of Legends. Помислено е и за феновете на настолните игри - два комплекта Mechs vs Minions (официалната настолна игра на League of Legends) са на разположение, а обучен екип е готов да въведе в правилата всеки желаещ да тества играта.

В съседна зона пък се организира първи национален шампионат по набиращата огромна популярност мобилна игра Clash Royale с награден фонд 2000 лева. Всеки желаещ да участва може да се запише на www.clashroyale.bg.

На голямата сцена в двата дни пък се състезават най-добрите български отбори по CS: GO и LoL за общо 10 хил. лева награден фонд, осигурени от Omen by HP.

В различните зони на специалната гейминг зала се организират и редица аматьорски турнири 1vs1 и 2vs2 по CS: GO, League of Legends, FIFA17, Hearthstone и много други с големи награди от спонсорите на фестивала. Повече информация за отделните зони очаквайте да бъде публикувана допълнително на www.comiccon.bg.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лв. и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години влизат безплатно с придружител, притежаващ билет. Билети се продават и на място по време на фестивала на цена 35 лв.

Източник: Key Events & Communication