Dubfiles, Mellow Mood и Forelock докарват ямайски ритми в София с уникален концерт

Един от най-големите феномени на световната реге сцена за последните няколко години - Dubfiles. Tримата вокалисти на Mellow Mood и един от гласовете на регето Forelock, ръководени от реге-дъб маестрото Паоло Балдини, пристигат в клуб Mixtape 5 на 6 април.

Dubfiles несъмнено носи душата на регето в себе си. Проектът успява да обедини един от най-силните имена от световната реге сцена и да създаде оригинални и креативни ридими, пулсиращи от рутс реге до рокстеди и трайбъл клъбин. 

Експлозивни и енергизиращи са и лайвовете на формацията, които пък им спечелват заслужена позиция в афишите на всички големи фестивали. 

Преди тях събитието ще подгреят родните реге герои Zafayah & Jahmmi Youth, които имат вече записана колаборация с Dubfiles. Междувременно Selector Lazy Face е подбрал най-интересната си селекция от първокачествено реге, с което да сгрее обстановката. 

Италианската реге банда Mellow Mood, автор на емблематичния реге трак Dance inna Babylon, е създадена през 2005 г. от близнаците Якоб и ЛО Гарсия, Федерико Мазоло (барабани), Енрико Бернардини (клавири), Джулио Фраусин (бас) и Стефано и Роберто Салмасо (хорн секция). 

Официално дебютират през 2009 г., когато бял свят вижда първият им албум, озаглавен Move! и продуциран от Паоло Балдини, който по-късно става техен звуков архитект и дъб-мастър. Албумът бележи първата стъпка бандата на международната реге сцена, достига неочакван успех, а двата сингъла Only You и Dance Inna Babylon се радват на над десет милиона гледания в YouTube.

Паоло Балдини, известен като Dubfiles, спокойно може да бъде наричан шестият член на семейство Mellow Mood. През годините той създава многобройни ритми за групата и зрелищно се включва с живите изпълнения на бандата.

Към този реге коктейл се присъединява и Forelock - несъмнено най-обещаващият глас на италианската реге сцена според реге общността и член на проекта Dubfiles се случва от 2013 г.

Билетите за събитието са вече в продажба в мрежата на Eventim на цена от 15 лв., като в деня на събитието те ще се продават на 20 лв.