Британският производител на малки автомобили представя три решения за алтернативната мобилност на бъдещето - сред тях и най-малката премиум каравана в света

Моделите на MINI се представят много добре и извън асфалтираните пътища. Някои почитатели на британската марка, които всяка вечер с голямо неудоволствие се разделят с автомобила си, обаче биха искали да могат и да пренощуват вътре. Ето как би могло да изглежда денонощието с най-малкия премиум кемпер на света MINI Clubvan Camper, MINI Countryman, който разполага с палатка на покрива, и компактната луксозна каравана MINI Caravan Cowley. 

MINI Clubvan Camper: най-малкият кемпер на света

Най-малкият премиум кемпер на света е създаден на базата на просторния MINI Clubvan, който вече се открои като оптималния компактен ван с впечатляваща вместимост на багажника зад предните седалки. Сега на базата на MINI Clubvan е създадена ексклузивна къща на колела с творчески подход към уплътняването на пространството.

Зад непроницаемите за погледите странични прозорци има просторно място за спане за един човек, както и малка, монтирана на стабилни релси кухненска клетка с газов котлон и хладилник. Интегриран е и ръчен душ - за окончателна независимост от удобствата на цивилизацията, като необходимият за това воден резервоар е монтиран под пода на багажника.

Помислено е и за комфорта, информацията и развлеченията с помощта на MINI Navigation Portable XL можете да достигнете и до най-отдалечените точки, стационарното отопление осигурява допълнителен уют, телевизорът гарантира забавлението, а вечер малкият стъклен покрив открива неочаквани перспективи към звездното небе.

Багажникът на покрива пък дава възможност здраво да закрепите и превозвате всякакви уреди за приятно прекарване на свободното време.

За приключения: MINI Countryman ALL4 Camp с палатка Roof Top

При индивидуални, спонтанно планирани или пътувания по някакъв повод - фестивал или друго събитие, търсенето на квартира понякога е изключително досадно. Ако притежава най-новия модел MINI, човек не бива да се притеснява, че няма да открие мечтаното място за нощувка - достатъчно е да се качи на покрива.

С интелигентното си двойно задвижване ALL4 MINI Countryman е подходящ и извън пътищата с твърда настилка. Дори и специалната офроуд версия на MINI Countryman позволява да преспите в колата - просто отваряте горната половина на кутията с Roof Top палатката, слагате възглавниците и мобилното ви хотелско легло е готово.

Палатката на покрива предлага място за двама и съответните повърхности за спане. Ако познавате добре района, можете да се насладите на гледка към морето, както и да си организирате приключенска обиколка с планинско колело, транспортирано върху специалния багажник за велосипеди.

Благодарение на двойното задвижване и допълнителните фарове моделът в цвят Absolute Black Metallic с бели Racing Stripes подчертава своите амбиции да се движи и извън класическите пътища, а в затворено състояние бялата кутия на палатката Roof Top се вписва идеално в дизайна на автомобила. (По принцип палатката може да се монтира и върху MINI или MINI Clubman, като бъде подбрана в съответния цвят.)

MINI с каравана Cowley

Луксозно оборудваната каравана Cowley прави възможни спонтанните решения за нощувка по пътя, а вътре ще откриете всичко, от каквото имате нужда: две удобни спални места под отварящия се високо заден капак, двоен газов котлон, соларен модул за зареждане на акумулатора й и 230-волтов контакт за захранване на хладилника, воден резервоар с помпа и мивка, а също така телевизор/DVD и HiFi музикална система.

Лакирана в типичните за MINI цветове, караваната се откроява на пътя, капковидният й силует напомня плавните линии на тапицериите на вратите в MINI, а плъзгащите се прозорци на двете врати са препратка към класическото Mini, при което те бяха серийни до 1969 г.

По-широка от MINI Clubman само с 12 см, MINI Cowley тежи по-малко от 300 кг и позволява да се насладите на шофирането при дълги пътувания дори и с по-ниска скорост.

Общото между трите униката е едно: максимално удоволствие от пътуването върху минимална площ - така принципът за креативно оползотворяване на пространството при MINI става мото и на ексклузивните къщи на колела.