В повечето случаи именно ревността е чувството, което пречи на влюбените да живеят нормално. Но определено има ситуации, в които тя е доста полезна, дори необходима за правилното развитие на романтичната връзка.

Например, когато партньорите са леко охладнели помежду си или когато момиче и момче се харесват, но от притеснение все още са на ниво "само приятели". Именно тук причинената умишлено ревност помага. Но все пак, спазвай някакви граници.

Как да накараш един мъж да ревнува? Според психолозите има два начина, които безспорно действат и това са срещата с бивше гадже и флирт с непознат. Много важно е да изпипаш всичко както трябва, особено ако само ще се преструваш, че ще излизаш с бившия. Като за начало само подхвърлеи идеята. Ако няма проява на ревност, продължавай с плана.

Разбира се, не прекалявай, дръж се все едно срещата е естествено приятелско развитие на отношенията ви. Не прави недомлъвки и не подхвърляй двусмислени реплики какво точно ще правиш с него, защото така може да отблъснеш партньора.

Ако ти попадне възможност за флирт с непознат пред очите на половинката, също се възползвай, но деликатно. Важно е да оставиш впечатление в гаджето, че не проявяваш интимен интерес към "натрапника", но в същото време да поддържаш флирта. Това е едно ходене по ръба, което всяка жена умее, така че няма да ти е трудно.

Много важно е да поддържаш версията на невинна, дори любимия да те обвини в нещо. Усмихвай се мило, прегърни го, кажи му, че за теб е единствен. Това ще го успокои, но пламъчето на ревността дълго време ще му напомня, че не си даденост и той трябва да се бори за теб всеки ден.

Източник: beu.bg