Една от 10-те най-богати двойки в света съобщи щастливата вест със снимка във "Фейсбук", но бъдещият баща говори и за спонтанните аборти, които е преживяла съпругата му

Основателят на "Фейсбук" Марк Цукърбърг оповести със снимка в социалната мрежа, че той и съпругата му Присила Чан чакат бебе - момиченце.

"Това отваря нова глава в живота ви. Вече сме имали късмета да разполагаме с възможности да променим живота на хората по света: Сила е лекар и преподавател, а аз - чрез тази общност и благотворителност. Сега ще се съсредоточим върху това да направим света по-добро място за детето ни и следващото поколение", обяснява той в текста към кадъра.

Медиите зад Океана придават особена важност на посланието му заради признанието, че двойката работи за наследник от две години, но през това време

Присила е претърпяла три спонтанни аборта

"Човек чувства такава надежда, когато научи, че ще става родител! Започваш да си представяш как ще пораснат и да мечтаеш с надежди за бъдещето им. Започваш да си правиш планове, но точно тогава те си отиват.

Това е самотно преживяване. Повечето хора не обсъждат спонтанните аборти, защото се притеснявате, че проблемите ще ви отчуждят или ще рефлектират върху вас - сякаш сте дефектни или сте извършили нещо, което е довело до това. Така че водите борбата си сами", споделя бъдещия баща и продължава:

"В днешния отворен и свързан свят обсъждането на тези въпроси не ни дистанцира, а ни обединява. Предизвиква

съчувствие и толерантност - и ни дава надежда

Когато започнахме да разговаряме с приятелите си, осъзнахме колко често се е случвало това - че много хора, които познаваме, са минали през подобни проблеми и почти всички от тях днес имат здрави дечица.

Надяваме се, че като споделим собствения си опит, ще дадем на още повече хора същата надежда, която почувствахме, и това ще помогне на повече хора да споделят без притеснение и собствените си истории.

Добрата новина е, че бременността вече е напреднала достатъчно и рискът е много малък, затова сме изпълнени с много надежда. И Сила, и детето ни са здрави, аз съм изключително развълнуван от предстоящата й поява, а кучето ни Бийст (Звяр - бел.ред.) не подозира какво се задава.

На ултразвука тя дори показа палеца си,

сякаш ми дава своя Like с ръчичка, така че вече съм абсолютно убеден, че тръгва по моя път."

Очакваме да я приветстваме с добре дошла на този свят и ще споделим повече в най-скоро време, когато е готова да излезе и да се запознае с всички вас, заключава Цукърбърг в своя затрогващ "Фейсбук" постинг, харесан близо милион пъти само за няколко часа.

Виж още: Интересни факти за сватбата на Цукърбъргови

Източник: Фейсбук