Само за няколко дни създателят на "Фейсбук" празнува рожден ден, борсов дебют - и сватбата си

На 14 май, понеделник, Марк Цукърбърг навърши 28.

На 18 май, петък, той даде старт на търговията с технологичния индекс NASDAQ, а компанията му, оценявана на над 100 млрд. долара, излезе на борсата, макар и с

разочароващ спрямо предварителните очаквания резултат -

в края на деня поскъпването бе едва 23 цента спрямо началната цена от 38 долара за акция.

На следващия 19 май, събота, създателят на социалната мрежа се ожени за 27-годишната Присила Чан, като отбеляза промяната в профила си, а снимката на двойката в официално сватбено облекло беше харесана от над половин милион души.

Марк Цукърбърг дава пример за новия Timeline изглед на профилите във "Фейсбук" със собствената си страница, на чиято корица стои снимка на домашния му любимец, 22 септември 2011 г.

Според "Асошиейтед прес" ВИП церемонията се състояла в луксозната къща на Цукърбърг в Пало Алто, където няколко десетки гости били поканени на тържество по случай дипломирането на приятелката му, която завърши медицина в Калифорнийския университет.

Оказало се обаче, че ги чака сватбен банкет

Сред присъстващите била и главният оперативен директор на "Фейсбук" Шерил Сандбърг, която неотдавна се нареди сред 100-те най-влиятелни личности в света според сп. "Тайм".

Списание "Форбс" прогнозира, че до края на годината тя ще влезе и в клуба на милиардерите. Тази година дамите със състояние над 1 млрд. долара са малко над 100 на брой, а номер 1 сред тях е вдовицата на Стив Джобс.

Огромен екран на "Таймс скуеър" в Ню Йорк показва как създателят на "Фейсбук" Марк Цукърбърг дава старт на търговията с технологичния индекс NASDAQ на 18 май 2012 г. дистанционно, обграден от колеги в централата си в Калифорния