12-годишната певица изпълнява Let It Go в шоуто на 21 декември в зала 1 на НДК, за което са останали едва няколкостотин билета

Една от най-обичаните анимации на "Дисни" се завръща у нас под съпровода на симфоничен оркестър и любими гласове точно в месеца на сбъднатите желания и изненадите - и часове след настъпването на астрономическата зима на 21 декември.

Неочакваният предколеден подарък за всички фенове на "Замръзналото кралство" е специалното участие на Крисия. Талантливата 12-годишната певица е поканена от Disney Concerts като гост-изпълнител. Вицешампионката от детската Евровизия е избрана да пее специално на финала в зала 1 на НДК.

"Традиция във всяка държава е за финал на прожекцията да каним популярен изпълнител, който да изпее Let It Go в оригинал заедно със симфоничния оркестър. Този момент е изключително специален и винаги много емоционален. За шоуто в България се спряхме на Крисия, защото освен гласовите ѝ качества, тя и визуално ни напомня на Елза", споделя Сузи Сайтър, основен диригент на Disney Concerts.

Видео: "Българската" Снежна кралица пее на 25 езика

Така именно на Крисия се пада честта и нелеката задача да изпълни емблематичната песен, която се превърна в платинен хит и спечели "Оскар".

Подготовката за събитието в зала 1 на НДК вече е в ход, като паралелно с музикалните репетиции се работи и по костюма на гост-звездата - по модела на роклята, носена от принцеса Елза.

Освен Крисия, на сцената излизат и артистите, чиито са обичаните гласове от българския дублаж на филма. Веси Бонева, озвучаваща принцеса Анна, е позната не само с музикалната си кариера, с три самостоятелни албума, но и с факта, че е давала гласа си и на друга "Дисни" принцеса - Малката русалка.

До нея застават актрисата Надежда Панайотова, благодарение на коята Елза проговори на български, Владимир Михайлов (Ханс), който се е снимал в над 20 чуждестранни филмови продукции, както и певецът финалист в "Мюзик айдъл" Теодор Койчинов, вдъхнал живот на най-забавния персонаж в анимацията - снежния човек Олаф.

Билетите за "Замръзналото кралство: филм с музика на живо" на 21 декември в зала 1 на НДК се продават в бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК, "Български пощи" и в мрежата на Eventim.bg. Началото е в 20 ч.