Главната роля във видеото към "Свобода" е поверена на Антон Найденов

След предишното си парче "Безвремие" дует "Авеню" продължават своето завръщане на музикалната сцена с нова песен, озаглавена "Свобода". Тя е създадена в летните дни - време на отдих за по-голямата част от хората, но не и за Боби и Заки. Между пътувания и различни ангажименти двамата се обединяват около нова тема.

"Искахме да направим нещо различно, да предизвикаме себе си не само като творци, но и като хора с определена житейска позиция. Парчето се появи в отговор на тези мисли -

като глътката свеж въздух, който свободата носи",

разказва Боби, който е автор на музиката и е направил аранжимента заедно с Васил Иванов (The Editor). Вдъхновението за песента е последвано от снимки по дивите брегове на Северното Черноморие, където Боби и Заки намират търсените свобода и простор. Режисьор на видеото е Заки, който е написал и текста.

Всъщност обаче заслугата за крайния резултат е приписвана най-вече на малкия Антон Найденов, който носи ангелските крила, и останалия творчески екип: оператора Добрин Кашавелов, Благой Момчилов (въздушни снимки за www.inmotiondesign.net), фотографката Красена Ангелова, монтажиста Стоян Велинов и постпродукцията в "Консепт студио". 

"Песента разказва историята на дете, което мечтае да се превърне в птица

и да полети над безкрайното море. Мисля, че дълбоко в себе си всички искаме да усетим свободата по този начин - да се превърнем в част от необятното и да оставим всички бариери и ограничения зад гърба си", разказва Заки и допълва:

"Първоначалната ми идея беше малко по-различна. Двамата с Красена отидохме на вечеря в Ботаническата градина на двореца в Балчик, за да обсъдим историята и визията на видеото, но с нас беше и малкият й син Антон. Докато разговаряхме, той не даваше никакви признаци да се интересува от нашето занимание и си играеше наоколо.

В един момент дойде при мен и рязко смени веселото изражение на лицето си. Побутна ме и ни в клин, ни в ръкав, със сериозен глас каза:

"Заки, знаеш ли? Още ми е рано да ставам звезда!"

Много се смяхме, но на другия ден се обадих на Красена и видеото вече имаше съвсем нов герой."