БНТ анонсира сезон 4 на "Под прикритие" от януари, но преди това две от най-известните лица на сериала стават водещи на ново шоу, което изпраща зрителите на пътешествие назад във времето, чак до средата на ХХ век

Владимир Пенев и Александър Сано, популярни като Попов и Косъма от "Под прикритие", са водещи на най-новия риалити формат по БНТ1, по лиценз на продуцентската компания "Ендемол".

"Най-хубавите години от нашия живот", което проследява отминалите десетилетия от 50-те години насам, започва на 31 декември в 21 ч. и продължава по същото време всяка сряда.

В новогодишното издание е първият директен двубой - между 60-те и 80-те години на ХХ век. На сцената, за да ни ги припомнят, излизат цяла плеяда родни попзвезди: Орлин Горанов, Богдана Карадочева, Ваня Костова, Хилда Казасян, Калин Вельов, Невена Цонева, Рафи, дует "Ритон", "Трамвай №5" и Васил Найденов.

Владо Пенев признава, че дълго време е отказвал предложения да води различни предавания. Може би съм чакал да се появи формат като този, който успя да ми влезе под кожата, защото това не е просто предаване - тук хората се срещат с всичко най-добро и велико, което сме постигнали като българи, споделя той.

Според бившия министър на културата премиерата точно на Нова година напомня на паметните телевизионни програми от детството му, а следващите 11 епизода ще бъдат като една Нова година в средата на всяка седмица, която ще продължи три месеца.

Фотогалерия

Всяка седмица шоуто ще сблъсква по две десетилетия. Форматът е музикален и основното състезание е между изпълнения на хитове от различните периоди, но чрез архива на БНТ ще бъдат представяни и модата, звездите, киното, спортните постижения, изобщо нещата от живота през съответните години.

Оценката е поверена на 50-членно жури, съставено само от момичета и момчета на 18-годишна възраст.

Шоуто е невероятен шанс новото поколение да усети емоцията от младостта на техните майки, бащи, баби и дядовци, обясняват от БНТ. Оркестърът на Михаил Йосифов се грижи за настроението, а танцьори и модели пресъздават на живо характерното от конкретните десетилетия.

Виж още: Да си спомним 80-те

Реализацията на шоуто е поверена на продуцентската компания "Дрийм тийм прадъкшънс", а сред първите участници е легендарната Стоянка Мутафова, която се снима и в друга тяхна продукция - най-гледания БГ сериал "Столичани в повече".

Нейната поява в "Най-хубавите години от нашия живот" развълнувала до сълзи Владимир Пенев. "Да, разплаках се, когато тя се появи на сцената - признава актьорът. - Тя е един велик човек, който и на 92 години продължава да радва хората; убеден съм, че и зрителите пред екраните ще усетят същата емоция."

Форматът е реализиран във Франция, Испания, Русия, Румъния, дори Китай, а в Италия има цели шест сезона.

Според програмния директор на БНТ1 Севда Шишманова така обществените телевизии отговарят на комерсиалните канали, защото единствени имат архива, който е визуалното свидетелство на фактите и емоцията от отминалите десетилетия.

Възможността в едно състезание за миналото да получиш оценката на хората, от които зависи бъдещето, е най-приятната социология, която обществото може да получи и види, коментира тя.

Модата от 60-те, пресъздадена в премиерния епизод на шоуто