Нашумялата моделка не само участва в рекламите на Game of War: Fire Age, а и напътства геймърите в хода на играта им

40 млн. долара - толкова според "Форбс" са се изръсили създателите на Game of War: Fire Age, за да си осигурят участието на Кейт Ъптън в мобилната онлайн игра и рекламната й кампания.

Моделката с най-секси извивки се е снимала в игралните трейлъри в ролята на древногръцката богиня Атина Палада, която влиза в битка и отсича главата на страховитата хидра.

По принцип този персонаж от митологията се свързва с мъдростта, а символът й е совата. Дъщерята на Зевс обаче идва на бял свят в пълно бойно съоръжение и е достатъчно войнствена, за да поведе армиите на хората.

В първия трейлър Ъптън се появява на бойното поле в бяла рокля с дълбока цепка и участва в посичането на чудовищната многоглава хидра.

Ролята на Атина Палада в киното са изпълнявали актриси като Мелина Канакаредес от сериала "От местопрестъплението: Ню Йорк" (в "Пърси Джаксън и боговете на Олимп"), Изабел Лукас (във "Войната на боговете") и Изабела Роселини (в телевизионния "Одисей", режисиран от Андрей Кончаловски).

Сега сред тях се нарежда и Кейт, която тази година имаше поредната си актьорска изява в комедията "Отмъщение по женски".

В следващия трейлър за играта тя и пищното й деколте надъхват войниците за нова битка, този път срещу страховития минотавър.