Героят му в новата комедия на Бари Зоненфелд е могъщ бизнесмен, който не отделя достатъчно време за семейството си... и е наказан да живее като техен домашен любимец

Ако сте почитатели на режисьора Бари Зоненфелд, неговите "Мъже в черно" и "Семейство Адамс", значи чакате с нетърпение и новата му комедия Nine Lives (Девет живота). В главната роля е Кевин Спейси, който току-що получи поредна награда за превъплъщението си в политика Франк Ъндъруд в сериала "Къща от карти".

Тук героят му е милиардерът Том Бранд, чиято фирма FireBrand е пред реализиране на най-голямото постижение досега - най-високия небостъргач в Северното полукълбо. Работохолизмът на бизнесмена обаче го е откъснал от семейството му и от това страдат най-вече красивата му съпруга Лара (Дженифър Гарнър) и дъщеря им Ребека (Малина Вайсман).

Виж още: Последната роля на Робин Уилямс е... куче

Наближава 11-ия рожден ден на Ребека и тя отново иска за подарък това, което си пожелава всяка година - котка. Баща й мрази котките, но все още не й е купил подарък, а времето за това изтича.

Неговият GPS го насочва към тайнствен магазин за домашни любимци, където предлагат екзотични и необичайни породи... Там ексцентричният собственик Феликс Пъркинс (Кристофър Уокън) му предлага да вземе величествен на вид котарак, чието име е Г-н Пухени гащи.



Докато отива на рождения ден, Том претърпява ужасен инцидент. Когато се свестява, той открива, че някак си се е оказал затворен в тялото на котката. Осиновен от собственото си семейство, той започва да свиква с живота на домашен любимец, което му дава възможност да види близките си и своя досегашен живот в нова и неочаквана светлина.

Междувременно и семейството се приспособява към живота с опърничавото четириного, а синът Дейвид (Роби Амел) понякога се намесва по напълно изненадващ за татко си начин.

Той обаче все още се надява да се бъде заедно със семейството си в своята истинска същност - като съпруг и баща, какъвто те заслужават да имат. За целта трябва да разбере защо се е озовал в това необичайно положение и на какво трябва да е готов, за да си върне човешкия облик...

Филмът е продукция на студията "Еуропа корп.", основана от Люк Бесон, а премиерата е насрочена за началото на август.