Тазгодишното, шесто издание (1-11 август) включва селекция от български, испански и чешки късометражни филми плюс няколко сборни заглавия

Българските късометражни заглавия са осем на брой и се показват под мотото Made In БГ:

"Хипстър", реж. Адриана Кюлевчелиева,
"Цигарите", реж. Анна Николова,
"Линда", реж. Антония Милчева,
"Близо", реж. Даниел Симеонов,
"Влак №2655", реж. Милен Димитров,
"Всичко е свързано", реж. Огнян Костовски,
"Горе главите", реж.: Анна Илза Райчева и Адриана Кюлевчелиева,
"Трамвай №10", реж. Деница Русева.

Можете да ги видите накуп при откриването (1 август от 19 ч. в Дома на киното), а следващата им прожекция там е на 4 август от 21 ч. В Евро синема ги въртят на 3 август от 20,30 и 8 август от 19 ч.

Сред акцентите на фестивала е и италианският омнибус "24 вкуса от Неапол" (прожекции в Евро синема - 2 август, 19 ч., 11 август, 20,30 ч.; в Дом на киното - 5 август, 19 ч., 8 август, 21 ч). В него 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните жители, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това - с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

Известни холивудски имена като Джеймс Франко, Робърт Дауни-джуниър, Ейми Адамс, Робърт Патинсън и Сам Уортингтън са се снимали в "Любов и подозрение" (Love & Distrust, 2010 г.). Филмът се състои от пет истории, които разкриват пълната палитра на любовта - от нейните най-красиви и ярки цветове до най-мрачните и потискащи тонове. Прожекции: Евро синема, 4 август, 19 ч.; Дом на киното, 6 и 10 август, 21 ч.

Благодарение на Чешкия център в София най-добрите късометражни филми от Чехия за последните две години са обединени в програмата "Чешко късо съединение", а от института "Сервантес" са подбрали сюжети от испанската столица под заглавие "Мадрид накратко". Дните и часовете на прожекциите, както и подробности за отделните заглавия - в сайта на организаторите от сдружение "Позор" PozorCompany.com.

В програмата "Световно късо съединение" са включени "В последния момент" с Бирол Юнел ("Срещу стената") и Лубна Азабал ("Изгнаници"), "Залитане" с Гаел Гарсия Бернал и Емир Кустурица, "Добрият Бог и лошото куче" с Джеймс Русо и Том Сайзмор, както и две премиерни късометражки - "Мъжът в огледалото" на Джоуел Шумахер и "Атлантик" на Игор Волошин.

За любителите на източното кино е "Перлите на Далечния изток" (Pearls of the Far East, 2011 г., реж. Нго Куон), който представя историите на седем виетнамки - на различна възраст и от различни части в страната: от малкото момиче, влюбено в сина на прислужницата си, до властната моделиерка, застанала шест пъти пред олтара и отново останала сама, през кратката авантюра на примерна съпруга със случаен фотограф и отчаяната актриса, която не може да преодолее старостта си и липсата на нови роли.