И на какво трябва да наблегнем през годината

Година на големи надежди и мечти ще бъде астрологичната 2017 г. Това очакват астролози. В нумерологичен план новата година е единица, която символизира новото начало.

Науката за числата води началото си от древногръцкия мислител и философ Питагор. Тя изследва съответствията между числата и принципите, върху които е построен светът, закономерностите които го движат и проекцията на числата в живота на хората. Според нумерологията 2017 дава общ сбор 10=1. Ето какво  предвещава тази вибрация:

"Единицата е потенциал. Тя събира в себе си всички възможности, всички протовиречия. Те са се примирили там, защото има нещо ново, някаква енергия чака да се прояви. Това е импулс, но дали той ще добие резултат, зависи от много други неща", каза астрологът и допълни: "За мен през тази година трябва да се опитва, да се експериментира. Това е година на големи надежди и големи мечти. Тук важи действително максимата "Ти си толкова голям, колкото са големи мечтите ти", казва пред "Дарик" астрологът Антоанета Салфидж.

"Няма нищо лесно. Никой не ни е обещавал да ни е леко, никой не ни е обещавал да ни е лесно. Най-важното е да знаем кои сме, да се опознаваме", казва още астроложката.

1 е начало. Трябва да избягаме предразсъдъци  и да започнем да мислим и действаме независимо. Това е също една проява на вибрация 1, която ни подтиква да проявим нашите лични способности и уникални таланти, да проявим решителност и действие като запазваме индивидуалността си.

Трябва да приемем, че сме финиширали по един път и пред нас се открива нов. Започваме отначало. Това е трудно, но и приятно.

Числото 1 освен това е свързано с планетата Марс и символизира дейност, борбеност и активност. В най-добрата си проява вибрацията носи лидерство, индивидуалност, решителност, както и действие и устрем да вървим напред. 

В негативен аспект обаче 1 като енергия може да се прояви с агресия, жестокост и насилие. Разбирането на тази основна вибрация може да помогне да се проявяват положителните качества, както и да се преодоляват и избягват негативните.