Според китайския зодиак сега посрещаме годината на Огнения петел - горделивост, дързост и пробивност

Китайската Нова година започва на 28 януари 2017 г. и свършва на 15 февруари 2018 г. като според Източната астрология тя ще премине под знака на Червения огнен петел. Така през следващата година амбициозната Огнена маймуна ще бъде сменена от още по-успешен и запомнящ се знак - Огненият петел.

В Източния календар Петелът се смята за най-яркият, изтънчен и общителен сред астралните си побратими. Ключово за петела е вниманието. Комплиментите и аплаузите го карат да се чувства възможно най-добре. Ако ги има, той е несравним. Противоположният пол не може да устои на очарованието му и попада под негова власт. От своя страна Петелът не може да се похвали с подобна отдаденост и не обича да дава проява на чувствата си, защото... най-любимата му персона е самият той. 

Типично за петела също така е и жаждата за надмощие и реализация. Той е свикнал да се налага и да казва в очите на събеседника си какво мисли за него. И двете неща имат своите положителни и отрицателни страни. 

Петелът се чувства като единственият господар в своята територия. Обича реда и защитава до кръв всичко, което смята за свое. Огненият петел лесно се ентусиазира, пълен е с енергия и рядко изпитва умора, дори когато графикът му е препълнен със задачи.

Виж още: Какво да очакваме от годината на червената огнена маймуна

Всичко това ще доминира и през годината на Огнения петел - гордост (дори горделивост), търсене на успехи и признание, дързост, острота в позициите и открито изразяване на чувства и емоции. Също така засилено е и собственото усещане за справедливост и правда. 

Годината ще бъде успешна и за нови бизнес начинания. Доминираното от Огнения петел време е подходящо за успешна самореализация, за усвояване на нови професионални върхове или за смяна на местоработата. Като цяло следващата година се очертава положителна за всякакви трудови дейности и ще има зелена светлина за предприемчивите и търсещите. 

През годината на Огнения петел почти всички зодии от Китайския хороскоп ще се чувстват добре. Годината ще бъде супер спешна за хората от зодия Дракон. Отлична за родените под знака на Змия, Вол и Петел. Плъх и Тигър също ги очаква ползотворна година. За Коза, Глиган и Маймуна ще има от всичко - добро и лошо, радост и мъка, смях и сълзи... Заек, Кон и Куче да се готвят за изпитания, защото годината за тях ще бъде най-тежка.