Какво можем да правим по време на пътуването, без да проверяваме социалните мрежи

Всеки ден милиони хора използват градски транспорт, за да стигнат до работните си места. И след това след работа го използват пак, за да се приберат вкъщи. И всичкото това пътуване може да бъде бекрайно досадно и неприятно. 

С навлизането на смартфоните все по-често опитваме да прогоним скуката, гледайки в екраните им. Това обаче не винаги помага. А и можете да пробвате нещо по-продуктивно. 

Ето няколко предложения как да разнообразите пътуването си в градския транспорт: 

Учете чужд език 

Научно доказано е, че владеенето на няколко чужди езика влияе добре върху умственото ни състояние и ни предпазва от болести като деменцията. Да не говорим, че и само по себе си е полезно да знаем езици. За целта можете да си вземете самоучител, да си свалите аудиоуроци или пък да ползвате някое от многобройните мобилни приложения за целта.

Планирайте седмичното си меню

И за здравето ви, и за портфейла ви е по-добре да изготвяте предварително меню за седмицата. Така ще създадете балансиран режим на хранене, в супермаркета ще знаете какво точно да пазарувате и като цяло рискът да похарчите пари за излишни и нездравословни неща намалява.

Виж още: 20 изнервящи неща в града, през които всички сме минали​

Съставете си списък на задачите за деня

Направите ли го още по време на сутрешното пътуване, вече сте си осигурили продуктивен старт на деня. Можете да използвате обикновен тефтер или пък някое от полезните мобилни приложения за водене на бележки.

Четете книга

Истинска. Със страници. Не напряга толкова очите и има нещо далеч по-интимно в това да разтвориш страниците, вместо да натиснеш копче на таблета или на електронната книга. Освен това самото четене има хиляди ползи за интелектуалното ви развитие.

Наредете кубчето на Рубик

Старата играчка е не просто забавна, но и добра гимнастика за мозъка. Няма нишо по-добро от старт на деня, в който сте задействали мозъка си в пълния му потенциал. 

Виж още: С какво можем да подобрим сутрешното си настроение​

Източник: lifehack.org