7 начина да започнем деня си с усмивка, въпреки че ни се спи

Никога не сме били от така наречените "сутрешни хора", които рано сутрин са преизпълнени с любов към света. От едно известно време обаче решихме да се опитваме да намираме по нещо положително или забавно във всяко начало на деня. Така самият ден става една идея по-добър. Не е много, но пак помага.

Ето 7 съвета как да подобрите сутрешното си настроение:

1. Търсете нещо, което да ви зарадва поне малко
Дали ще са двата лева, които ще намерите забравени в джоба на панталоните, или красива жена, която сте видяли в метрото. Може да е всяко дребно нещо, което би ви усмихнало. Малко дете, което прави маймунджулъци в градския транспорт, хубава новина в сутрешния блок или чута по радиото (малко са, но ги има), успявате да седнете в автобуса и какво ли още не. Освен ако не ви е специфично гаден деня, все ще успеете да намерите нещо.

Виж още: Няколко елементарни начина да направим живота си по-малко вреден

2. Потърсете нещо забавно
Един хубав виц рано сутрин може да ви оправи настроението. Ако няма интересни вицове и смешки, потърсете нещо друго забавно. Например склонността на другите да се обличат като клоуни. Идеята за това колко зъл е бил геният, измислил сандалките на леопардови щампи. Наличието на момченца с 5-6 косъма поникнали по детските им лица, но оставени, за да се зоват "брада". Освен това става топло, все ще се намери някой човек, който да носи чорапи под сандалите си. Вярно, злобничко си е, но пък и смехът на чужд гръб си е смях. А важното е, че може да подобри настроението.

3. Закусете
Закуската е едно от важните хранения. За да имате сили през деня, закуската е задължителен фактор. Може да ви звучи като нещо, казано от баба ви, но пък е вярно. Организмът ни изразходва енергия, дори когато спим. Затова е и нужно да го заредим сутринта, за да имаме един неизморителен ден. Та може да е нещо леко, но да го има.

4. Поглезете се малко
Веднъж или два пъти в седмицата си вземете сутрин нещо, което да ви поглези. Дали ще е по-хубаво кафе, дали ще е някакъв фреш, или просто един голям шоколад. Въобще вземете си нещо, което обичате, но не си позволявате чак толкова често, колкото би ви се искало. Действа много положително.

5. Ако можете, разходете се пеш до работа.
Ако времето е хубаво и не работите чак толкова далеч от вкъщи, разходете се пеш. Няма да ви навреди, ще подишате малко въздух (то вярно, че е един въздух дето можеш и с очи да го видиш, ама карай). Все пак прохладното време на лятната утрин е подходящо за разходка и малко или много ще повдигне настроението ви.

Виж още: За малките удоволствия, които можем да преживеем в градския транспорт

6. Пуснете си някоя хубава песен, която знаете, че ще ви ободри
Музиката доказано действа на настроението. Ако си пуснете нещо леко, весело, приятно, то можете да очаквате и че денят ви ще придобие по-приятни краски. Разбира се, ако предпочитате приятни песнички с тежестта на Carcass, ранните Sepultura, GorefestSlayer или нещо от сорта, просто си пуснете няколко любими парчета и започнете деня с усмивка (която другите така или иначе ще решат, че е малко зловеща, но пък пука ли ви?).

7. Отдайте се на малко сутрешни ласки с любимата/любимия
Може партньорът в тези сутрешни ласки да не е точно любимо създание, а нещо, с което просто се ползвате един друг за този определен тип удоволствия. Важното е ласки да има. Нищо не събужда по-добре и не носи по-голямо удоволствие от деня. Ако пък нямате с кого... е и едно дълго кафе с портокалов сок могат да свършат добра работа за събуждането ви.