Григор Димитров подпечата края на черната си серия от три поредни отпадания в първи кръг на US Open с 6-2 7-6(4) 6-2 над Райън Харисън

В следващия му мач го очаква Дуди Села, а преди да започне подготовката за него, българинът даде интервю за американското списание "Светът на тениса" (Tennis World), цитирано от Tenniskafe.com.

Ето какво каза Димитров:

- Как се чувствате след първата си победа тук?

- Щастлив съм, че успях да я постигна, US Open е любимият ми турнир. През този сезон играх повече мачове и натрупах по-голяма увереност. Със сигурност мога да ви кажа, че съм напълно различен тенисист спрямо миналата година. За мен тази победа е само началото, сега гледам към останалата част от турнира и шансовете си.

- Обичате ли да играете в Ню Йорк?

- Ню Йорк е специално място. Тук постоянно се случва нещо и за някои това може да е разсейващо, за други - вдъхновяващо. Аз се справям добре.

- Днес се представихте наистина добре. Кой е ключовият елемент за вас?

- Сервисът е най-голямото ми оръжие. Той работеше много добре днес, а и аз се движих добре по корта. Като цяло се представих силно срещу Райън.

Виж още: Гришо и във "Вог"

- След години на доминация от четирима тенисисти, сега нови лица като вас и Раонич пробиват. Смятате ли, че идва смяна на поколенията?

- Хората говорят за "младото поколение", но истината е, че не сме толкова млади. Средната възраст на тенисистите в Топ 10 е 27-28 години. Повечето играчи имат по-сериозен опит от нас, но и ние напредваме. Държим съдбата в ръцете си.

- През последните дни немалко тенисисти имат проблеми със схващания. Как се предпазвате от това?

- Преди и аз получавах доста схващания. Условията са тежки, защото не знаеш какво да очакваш. Един ден е слънчево, на другия е ветровито и влажно, а на третия - кой знае... За да нямаш проблеми със схващания, физическата ти подготовка трябва да е на топ ниво, но също е важно да си и силен психически. Подобни контузии идват от главата. Ако излезеш на корта, видиш, че температурата е 30 градуса и си помислиш "днес ще е горещо", вече си загазил.

Виж още: Гришо: Мога да бия най-добрите