ФИФА одобри кандидатурата на БФС по програмата "Гол" и ще подпомогне финансово с 1,1 млн. долара строящата се база на родната централа в Бояна

Писмото, подписано лично от Сеп Блатер, дойде в София тази седмица, информира в. "Труд". Това е трети пробив на БФС по програмата за няколко години, като "първият Гол" бе вкаран с близо 400 000 долара, спечелени за ремонта на сградата на ул. "Цар Иван Асен II". А още половин милион долара дойдоха като "Гол 2" за тренировъчния комплекс на националния тим в Правец. 

БФС ще покани Сеп Блатер и Мишел Платини за откриването на новата база в Бояна. Очаква се събитието да се случи преди края на 2015-а, като работата върви с пълна сила. Тогава Блатер може и да не е президент на ФИФА, където предстои изборен конгрес, но Платини ще е със сигурност №1 в европейската централа. Французинът бе преизбран преди месец на конгреса на УЕФА. 

Предстои изграждането на 3 игрища с осветление, като едното е с изкуствена настилка. Почти готов е възстановителният център, както и хотелската част, която може да поеме престой и изхранване на два тима едновременно. В новата база ще има и мултифункционална спортна зала, където може да тренират по няколко отбора. 

Планира се футболните терени също да бъдат възможни за тренировки от клубни състави, но срещу заплащане. Комплексът ще стане дом на всички национални формации за мъже, жени, юноши и девойки, както и на „административния тим“ на футболния съюз.

Източник: "Труд"