Гост диджеи от България и чужбина и най-доброто късометражно кино за финала на In the Palace този уикенд

Най-големият фестивал за късометражно кино в Източна Европа празнува големия финал и награждаването на печелившите с парти за Джулай морнинг. Програмата на 14-ото издание на In The Palace (В двореца) вече преобрази градината на двореца в Балчик през изминалите няколко дни и я превърна едновременно в кино- и музикална сцена на открито за стотици гости, любители на качествените късометражни филми и забавлението в уникална атмосфера.

Виж още: Седмица с кино и музика край брега на морето в Балчик 

За Джулай морнинг и традиционното морско посрещане на първото юлско утро организаторите на фестивала са планирали парти на 30 юни и 1 юли в компанията на музикални селектори като Аки Вандерлей от Groovy Sessions и Undomondo от Истанбул.

Вандерлей (Vanderley) е сред ключовите имена на ъндърграунд сцената в София през последното десетилетие, известен на меломаните със своя еклектичен стил и грабващата смесица от афро-кубински звуци, психеделика, уейв, латино джаз и краутрок, които превръщат всяко от партитата му в истинско приключение.

Орлин Василев, или диджей Ото, едва ли има нужда от представяне. Дебютът му е по телевизия ММ още през 1998 г., а през годините се е доказал като движеща сила на Groovy Sessions - авторското предаване по радио "Нова", представящо най-доброто от независимия музикален свят, известно и благодарение на клубните вечери в периода 2007-10 г. Пускал е редом до Бонобо, TM Juke, Розалия де Суза, Kormac, Роб Гарза от Thievery Corporation и десетки други свои колеги.

Специално от Истанбул в Балчик пристигна Undomondo, едно от утвърдените и интригуващи имена в южната ни съседка, известно покрай музикалния блог, радиопредаването по Dinamo.fm, водещата си роля в клуб Minimuzikhol и букинг агенцията Delüks. От него се очаква да осигури качествена смесица от олдскул хаус, техно, афро-латински ритми и джаз.

През изминалите дни, паралелно с качествената селекция от филми, фестивалът "В двореца" радва участниците и своите гости с богата музикална програма всеки ден. Селекторите на Radio Nula от България и чужбина осигуряват всекидневно смесица от джаз, фънк, соул, хип-хоп и диско ежедневно. Диджеите Woo-D, Adrian Bijan, Funkusion и JIjo вече оставиха отпечатък в сърцата на меломаните и киноманите през изминалите дни, а до петък предстоят срещите с диджеите Петер Петерсон и Рамзи Херкулес.

Освен прожекциите и музикалната програма, ежедневно текат и обучителните сесии. Програмата идните дни включва лекции на утвърдени имена в сферата на киното като Дейвид Уилкинсън, Агрон Доми, Мануела Чернат и директорът на Италианския късометражен филмов център Якопо Чеса.

Входът за прожекциите е свободен. Тази година за гостите на In the Palace International Short Film Festival специално отпада и регулярната такса за Двореца и Ботаническата градина. Повече информация и подробна програма по дни - на http://bit.ly/2shiWhG.

Източник: Key Events & Communication