Джен се завръща по кината този петък с продължението на "Шефове гадняри", но по-обсъждана е ролята й в Cake, която може да донесе на 45-годишната актриса първа номинация за "Оскар"

Помните ли онова солово парче на Дичо, след като напусна групата си: "Аз нямам шеф..."? Липсата на шеф и самостоятелният бизнес обаче невинаги гарантират успех, както видяхме от по-нататъшната кариера на иначе талантливия вокалист...

Така е и с героите на "Шефове гадняри-2" - Ник (Джейсън Бейтман), Дейл (Чарли Дей) и Кърт (Джейсън Съдейкис), които вече нямат намерение да отговарят пред други хора.

С надеждата шефове да си бъдат самите те

тримата приятели решават да създадат своя фирма и да навлязат заедно в средите на предприемачите. Успешният им старт обаче е последван от попадането им в капана на ловък и амбициозен инвеститор Бърт Хансен (двукратният носител на "Оскар" Кристоф Валц).

Измамени и отчаяни, Ник, Дейл и Кърт изготвят дързък план, с който да си върнат изгубените средства. С помощта на неколцина свои познати те се подготвят да отвлекат най-големия син на Хансен - Рекс (Крис Пайн), и да поискат голяма сума пари за неговото освобождаване.

Дженифър Анистън се появява отново в ролята си от "Шефове гадняри" (2011) - като зъболекарката д-р Джулия Харис, която се подлага на групова терапия, за да лекува пристрастеността си към секса. Във втория филм се завръща и Джейми Фокс.

По-рано тази година по кината мина друга комедия с Анистън - криминалето "Лесна плячка", предистория на "Джаки Браун". Там тя изпълни ролята на зарязана съпруга, която бандити отвличат за откуп...

Джен, която вече е на 45,

се снима и в драматичната комедия на Питър Богданович She's Funny That Way, представена на кинофестивала във Венеция.

Главната героиня - проститутка с актьорски амбиции, се играе от Имоджен Путс, а Оуен Уилсън е жененият режисьор, амбициран да даде тласък на сценичната й кариера. Анистън е в ролята на нейна психоаналитичка, която излиза с драматург (Уил Форте).

През януари по кината в САЩ се очаква и драмата, която може да й донесе номинация за "Оскар". Ролята на Анистън в Cake е обсъждана и заради

драстичната промяна във външността на актрисата,

която остави следа в модата с прическата на героинята си Рейчъл от хитовия сериал "Приятели".

Лицето и тялото на Дженифър тук са осеяни с белези, а киноакадемията, която присъжда престижните статуетки, се е впечатлявала и преди от подобни трансформации.

Болката на нейния нов персонаж е не само душевна, но и физическа. Пристрастена към медикаменти и алкохол, накрая Клеър Симпсън (Анистън) остава сама, подкрепяна единствено от домашната си помощница Силвана (Адриана Бараса).

Но самоубийството на Нина (Ана Кендрик), с която са били заедно в групата за самопомощ при страдащи от хронични болки, предизвиква у Клеър своеобразно вманиачаване... и тя

влиза в живота на опечаления вдовец (Сам Уъртингтън, "Аватар")

В актьорския състав са още семейната двойка Фелисити Хъфман и Уилям Мейси, а ето и пълен трейлър за филма, режисиран от Даниел Барнз.