Фронтменът на 30 Seconds to Mars с кавалерска постъпка на сцената на "Оскарите"

Кога разбираш, че един човек ти е истински приятел? Според един от отговорите на тестовете в женските списания - когато не премълчи, а ти посочи, че имаш спанак между зъбите.

По подобен начин и Джаред Лето се доказа като истински кавалер в холивудския "Долби тиътър", където се състоя раздаването на 87-ите награди "Оскар". Като миналогодишен лауреат при поддържащите актьори, фронтменът на 30 Seconds to Mars връчи отличието за най-добра второстепенна женска роля.

Виж още: "Бърдмен" с "Оскар" за филм на годината

Предизвестената победителка Патриша Аркет прие статуетката с благодарности, но не преди да бъде прегърната и нацелувана от конкурентката си Ема Стоун в единствената категория, където "Юношество" надделя над филма на Иняриту "Бърдмен".

Окей, нека не го наричаме "целувката на Юда", но като резултатът от тези поздравления лауреатката излезе на сцената със следи от червило по дясната буза.

Именно тук Джаред се прояви кавалерски, като не само забеляза, но и собственоръчно изтри белезите от тази "сестринска любов" от лицето на колежката си.

Така фокусът остана върху благодарствената реч на Патриша Аркет, която беше посрещната с овации от залата и особено забележимо бурно одобрение от седящата на първия ред друга нейна конкурентка в категорията - Мерил Стрийп.

Виж още: Актьорските награди в 13 модни акцента от червения килим

Освен за колегите си от филма и режисьора Ричард Линклейтър, актрисата намери добри думи и за двама от бившите мъже в живота й, на които благодари за децата си - Енцо и Харлоу.

Нейната дъщеря, която навърши 15 на следващия ден, я придружаваше на церемонията заедно с още двама представители на актьорския клан Аркет - сестра й Розана и брат й Ричмънд. 

Освен на родителите си и своите четирима братя и сестри, сред които тя е първата не само отличена с "Оскар", но и номинирана, Патриша благодари на настоящия си житейски партньор - художника Ерик Уайт.

Специално място в речта й имаше и благотворителната организация за подобряване на битовите условия в Хаити и други държави от Третия свят - GiveLove.org, на която актрисата е съоснователка заедно с дизайнерката на роклята й Розета Гети.

Фотогалерия: Оскар 2015 - роклите на червения килим

Аркет посвети наградата си и "на всяка жена, която е раждала, на всеки данъкоплатец и гражданин от тази нация".

Борили сме се за равните права на всеки друг, а сега настава време веднъж завинаги да извоюваме равно заплащане и равни права за жените в САЩ, заключи актрисата, с което заслужи аплодисменти не само от посестримите си в залата.