Италианската рок прима и горда майка на 6-годишна дъщеря идва за първи концерт у нас на 26 април

Джана Нанини, която изнася първия си концерт у нас на 26 април в зала 1 на НДК, е наричана още "майка на италианската рок музика". Освен за музиката обаче, певицата живее и се раздава със същия заряд и за малката си дъщеря, която я дари с чудото да бъдеш майка за първи път на 54 години.

Вече шест години Джана Нанини успешно съчетава майчинството с активната си работа на музикалната сцена.

Дори с над 20 албума зад гърба си и турнета в цял свят, тя не се отказва от мечтата да бъде майка, а когато това се случва на 54-годишна възраст, се чувства по-жива и вдъхновена от когато и да било.

"Чувството да бъдеш майка е като да бъдеш Бог. Дава ти сили, извисява духа ти и всички проблеми стават незначителни", споделя италианската рокзвезда.

В името на силната любов към дъщеря си Пенелопа тя създава албума Io e te, който излиза в началото на 2011, скоро след като момиченцето идва на бял свят. 12-те песни в него са вдъхновени от бременността и новия живот, който изпълнителката носи в себе си, а обложката на албума я представя в напреднала бременност.

Фотогалерия: Още бременни звезди

Фотосесията не се приема добре в италианското общество и предизвиква противоречиви мнения. Факт е обаче, че бунтарският й дух не я напуска и й помага да превъзмогне и това.

Сега Джана Нанини представя турнето си HITSTORY, част от което е и България. На 26 април легендарната певица гостува с най-големите си хитове, сред които беше и химнът на световното по футбол през 1990 г. Un'estate italiana (Едно италианско лято), дует с Едоардо Бенато.

Билети могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 50 до 100 лева.

Виж още: Слушаме "Едно италианско лято" за първи път на живо