Посланикът на новия фънк гастролира с групата си в столичния клуб MixTape 5

Наесен с песен, и то каква! Истински, нов и свеж фънк слушаме на 15 октомври в столичния клуб "Микстейп 5". Посланикът на фънк музиката в Лос Анджелис Дам-Фънк пристига с групата си, за да изпълни на живо нови парчета, както и всички досегашни хитове от своята дискография. 

Деймиън Dam-Funk Ридик добива култов статут oще с излизането на дебютния си албум Toeachizown през 2009 г. Успехът го следва и с Adolescent Funk (2010), Higher (2013), съвместно със Стив Арингтън, и емблематичния 7 Days of Funk (2013) заедно със Снуп Дог.

Преди броени дни излезе и най-новият му албум Invite the Light (2015), който включва дуети със звезди от ранга на Кю-Тип, Снуп Дог, Флий, Ариел Пинк, Джуни Морисън, Джоди Уотли, Computer Jay. 

Стилът на Дам-Фънк, когото сравняват с ранния Принс, често бива определян като истински ренесанс за музиката на Лос Анджелис. В албумите си той умело играе със стиловете и съчетава буги, модерен соул, електро-фънк и джаз.

Смятан за логичното продължение на G-funk епохата в хип-хопа, Дейм е безкомпромисно еклектичен диджей, който не признава граници и в композирането. Парчетата му изобилстват от синтезатори, бас и галактически хармонии, в които фънкът е само основата. 

Точно на този неповторим подход в музицирането трябва да станем свидетели след по-малко от месец, а билети за гастрола могат да бъдат закупени на цена 25 лв. в мрежата на Еventim.bg.

Източник: Key Events and Communication