Разкрасителните процедури са част от ежедневието на всяка дама, но когато лятото чука на вратата, ставаме особено взискателни към външния си вид.

Предлагаме ти четири места, където лесно ще се почувстваш по-красива и по-желана от силния пол, но не бива да забравяш, че ако не спазваш необходимите хигиенни изисквания, те могат да се превърнат в най-големия ти кошмар. 

1. Солариум
Трябва да внимаваш да не надвишиш дневната доза UV облъчване, което би довело до изгаряне на кожата ти. Няма да е никак зле, ако помолиш обслужващия персонал да почисти солариума пред теб, особено ако е хоризонтален. 

2. Фризьор 
За да имаш хубава и добре оформена прическа, е задължително да посещаваш фризьорски салони, чието реноме ти е известно. Не е лошо да видиш, че са дезинфекцирали гребена и ножицата, преди да започнат с подстрижката. 

3. Център зa красота
Повечето процедури - за лице, лазерна епилация, борба с целулита, - изискват много време и финанси. Затова е важно, ако имаш достатъчно средства, да си избереш реномиран център за красота, където да те обслужат в добри условия с висока хигиена. 

4. Пиърсинг и татуиране
Поставянето на пиърсинг и направата на татуировки могат да са източник на болести, ако процедурата се извърши с мръсни инструменти. Но ако все пак си направиш пиърсинг или татус в студио с добра репутация, след това трябва да стоиш далеч от сауни и басейни поне две седмици, за да не се възпали третираното място.

На подобни места винаги има риск от алергични реакции на кожата ни, така че трябва да бъдем много внимателни!