Днес хората прекарват огромна част от деня си онлайн. Вижте какво правят те според доклад на Мери Мийкър, бивш анализатор на Уолстрийт.

Днес в интернет има с девет пъти повече изформация, отколкото преди пет години. Това е благодарение на съдържание, генерирано от самите потребител, като снимки, видеа и др.

През 2011 година количеството съдържание "в нета" се измерваше на два зетабайта.

На ден се качват и споделят 500 млн. снимки. Най-много снимки се качват в Snapchat. Обемът на качвания материал в този сайт е 1/3 от този във Facebook, но пък изпреварват Instagram. На ден в Snapchat се качват и споделят 150 млн. снимки.

YouTube расте бързо. На минута в сайта се качва 100 часа материал. Преди 6 години количеството материал е бил 0. YouTube става почти толкова използван, колкото и Facebook.

Много популярни са фитнес приложенията като My Fitness Pal, Run Keeper и Fitbit.

Таблетите се продават по-бързо от смартфоните. За по-малко от 3 години на пазара те са задминали десктоп компютрите и ноутбуците.

Средностатистическия потребител си поглежда телефона 150 пъти на ден, като много от тях са само за да се провери часа.

Нещо, за което американците трябва да помислят при дебата за имиграцията: 1-во и 2-ро поколение американци (тоест деца и внуци на имигранти) са работодатели на 1,3 млн. души и са основали повече от половината от технологичните компании в САЩ.

Източник: profit.bg