Любопитни факти за отминалия сезон на "Дансинг старс" и "Като две капки вода"

За ръчната изработка на 300 костюма стилистите на "Дансинг старс-3" са използвали над 100 хиляди камъни "Сваровски" плюс 2300 метра шифон, коприна и дантела.

Всеки танцьор е скъсал по два-три чифта обувки, като рекордът за най-високи токчета се държи от водещата Алекс Сърчаджиева - 16 см, следвани от 12-сантиметровия ток, който Глория носеше - въпреки травмите си - за снимките като момиче на Джеймс Бонд.

В гримьорната на шоуто за сияйния вид на дамите са използвани 150 чифта мигли, 20 литра бронзант за тяло, 45 кутии фон дьо тен, три дузини червила, 20 спирали, 27 комплекта руж, 1 кг сатен и перлен блясък, 33 флакона фиксатор за грим.

Във фризьорския кът коафьорите от "Арлет" са употребили над 60 флакона лак за коса, 30 туби гел, 3 кг фиби и фуркети, 50 флакона блясък за коси, над 20 вида различни маши и преси за коса. 

Фотогалерия: Трите финални двойки в "Дансинг старс-3"

По време на изтощителните тренировки са били свалени 115 кг, като рекордът се държи от Люси Иларионов, който се раздели с 35 кг от теглото си.

За общо 13 седмици звездните двойки са прекарали общо 6000 часа в репетиции и тренировки, като за това време са подготвили 135 различни танца, изпити са 14 хил. литра минерална вода и 10 хил. кафета.

Близо 2000 часа в репетиции и над 450 часа на гримьорския стол са прекарали "Великолепната осморка" и гост-звездите в другото шоу по Нова телевизия този сезон - "Като две капки вода".

Виж още: Маги Халваджиян и дългата коса

Майкъл Джаксън беше първото превъплъщение на Диана Любенова, а по-късно в ролята на Краля на попа влязоха Мария Игнатова и бъдещия победител Рафи

За тяхното преобразяване в наши и чужди певци са били изразходвани над 125 кг гипс, близо 150 перуки, бради, мустаци, тупета и екстеншъни, както и 2 кг боя за аерограф - за смяна на цвета на кожата.

Фотогалерия: Първите звезди в "Като две капки вода"

В историята на първия сезон останаха над 700 костюма, 50 броя лещи, над 100 трансферни татуировки и над 650 детайла от силикон и фоам латекс.

Станимир Гъмов, преди са се превърне в Джо Кокър