H&M обяви новата си ексклузивна колаборация. Тази есен марката ще ни изненада със съвместна колекция с парижката дизайнерка Isabel Marant.

Isabel Marant остава вярна на характерния си непринуден стил, като убедително представя своето виждане за парижки шик. Дизайнерката съчетава градско самочувствие, бохемска елегантност и духа на рокендрола, като ги обогатява с характерно френско очарование. 

Isabel Marant ще създаде за H&M гардероб от задължителни за сезона облекла, вдъхновени от уникалния ѝ авторски стил. Колекцията ще дебютира на 14 ноември 2013 г. в около 250 магазина в цял свят, включително и България, и ще включва облекла и аксесоари за жени и тийнейджъри. Освен това, Isabel Marant за първи път ще създаде колекция за мъже.

"Поласкана съм от това сътрудничество: H&M работи с най-добрите дизайнери и тази покана е невероятна чест за мен. Възнамерявам да създам нещо истинско, което жените ще могат да носят във всекидневието, но с известна нотка на безгрижност, която според мен е много характерна за Париж – да се обличаш елегантно, без да влагаш прекалено много усилия в това, и въпреки всичко да изглеждаш секси. Цялата колекция носи духа на това непринудено отношение. Можете да съчетавате всичко, като следвате собственото си усещане – за мен модата е свързана преди всичко с индивидуалността", споделя Isabel Marant.

"Много сме развълнувани, че Isabel Marant ще работи като гост-дизайнер за H&M. Начинът, по който тя съчетава различните елементи в своите колекции и създава непринуден градски стил, я превръща в истински съвременен дизайнер. Тя има тънък усет за етно детайли и рядката способност да създава дрехи, които хората наистина искат да облекат. Убедени сме, че клиентите на H&M ще посрещнат колекцията с огромно въодушевление", казва Маргарета ван ден Бош, творчески консултант на H&M.

Isabel Marant е родена и израства в Париж, като започва да създава свои модели още в гимназията. Тя завършва известното Студио Берсо, а кариерата ѝ на дизайнер започва със създаването на линия бижута, към които впоследствие прибавя линия плетива, а през 1994 г. се появява нейната едноименна колекция. Днес тя ръководи печеливша международна модна къща с мрежа от бутици в цял свят. Нейният парижки шикозен стил представлява комбинация от бохемска романтика и мъжки кройки, а популярността й расте сезон след сезон.