Играчите на ЦСКА скочиха на ръководството на тима заради неплатени заплати

Националите от "червените" - Венцислав Василев, Орелиан Жоаким и Луис Суарес-Платини не са получили възнагражденията си. Същото се отнася за капитана Валентин Илиев, както и хората от щаба, информира "Труд", цитиран от Football24.bg.

Първи заплати в ЦСКА не са получили също новите попълнения Максимс Уваренко, Стефан Николич, Антонио Нунес и Марио Бъркляча. Всеки един от тях очаква дебютно възнаграждение, но... 

Едрите акционери фамилии Инджов и Манджуков, 

обещаха дори премии за победа над "Лудогорец" в събота

Александър Томов мълчи.

В същото време сдружението "ЦСКА акционери" гарантира, че ще осигури.летните гуми на автобуса на "червените". Финансовата криза е повсеместна и не се знае кой за какво точно отговаря.

При идването на Христо Стоичков за връчване на "Златната топка" и "Златната обувка" на музея не се появи настоящият главен акционер Томов. Вероятно защото дължи 350 000 евро на "Чавдар" (Етрополе) от трансфера на Ивайло Чочев от ЦСКА в "Палермо". Това са регламентираните по договор 30% от сумата за клуба, в който Стоичков дърпа конците. 

И Камата разговаря по проблема с изпълнителния директор Александър Тодоров, и с новия акционер Ивайло Манджуков. Парите са нужни на футболната академия в Етрополе, но не са преведени заради плащания към Александру Пакурар, Милен Радуканов, Георги Илиев и Аспарух Никодимов.

Сдружението "ЦСКА Акционерите", което от месеци помага на футболния клуб, призова за отговори на много въпроси. Организацията отказва да участва в борбата за власт на "Армията".

"Искаме Александър Томов официално да представи планове за финансиране и развитие на ЦСКА и най-накрая да постави конкретни цели към всеки служител, ако е главен акционер след 1 април - пише в декларация сдружението. 

- Искаме да попитаме г-н Юлиян Инджов и г-н Петър Манджуков какви са тези „приливи и отливи“ към ЦСКА и защо на всеки 3 дни имат различна позиция

Искаме да знаем какви са плановете им, ако след 1 април са главни акционери. Призоваваме и фенклуб "Сектор Г" да излезе с реални планове и имена кои са инвеститорите, желаещи да помагат на ЦСКА. Управлението на клуба не е детска игра. 

Ние не припознаваме господата Милко Георгиев и Борислав Лазаров (обявените от "Сектор Г" лица за прехвърляне на акции - бел. ред.). Не сме участвали в техния избор и призоваваме да подчертаят, че са представители само на онази част от "червената общност", която ги е избрала."

Източник: "Труд"; Football24.bg