Бившият треньор на националния отбор по волейбол, извел България до бронзовите медали на световното първенство в Париж през 1986 г., коментира състоянието на родния спорт

"У нас забравихме, че спорната научка е база и основа на високите постижения. Вече никой не се занимава с ограмотяването на спортистите ни и това се вижда. Друг основен проблем на волейбола ни, а и на спорта ни като цяло, са треньорите. Не е реално един треньорски щаб да е съставен от 15 човека, както беше по времето на Радостин Стойчев. Че аз станах трети в света на мондиала в Париж без помощник треньор! Сам си водих и статистиката! Сега какво става!? Камило Плачи, който не е треньор, а статистик, взима в щаба си трима статистици! За какво е това разхищение? 

Виж още: Пламен Константинов: Aнгажиментите ми с отбора бяха дотук

И никаква подготовка. Това е все едно правим шус към пропаст. За едно свалям шапка на Пламен Константинов. Той взема много малък щаб със себе си. Напълно достатъчен за нормална подготовка. Но Пламен тренира отбора два месеца. За този период и Мистър Сенко да е, няма да може да направи чудо. Затова трябва спортна методика. Да се събере отборът ни в края на април, да се започне една централизирана подготовка и за септември да бъдем в топформа", отбеляза пред "Меридиан Мач" специалистът.