Екълстоун не изключва възможността все пак да остане в ръководството на Формула 1

До края на годината Бърни Екълстоун се разделя със собствеността на маркетинговите права за най-престижната автомобила надпревара Формула 1. Това обяви самият той пред германския вестник "Билд"

По думите на Екълстон в момента има три потенциални купувачи, като сред тях е и американският милиардер Стивън Рос. Той е собственик на отбора по американски футбол "Маями долфинс" и на фонда "Катар Спортс Инвестмънт", притежаваща и футболния клуб Пари Сен Жермен.

84-годишният Екълстоун не изключва възможността да остане в ръководството на Формула 1, ако получи такова предложение от новите собственици.

Екълстон е свързан с Формула 1 от 1957 г., когато става мениджър на пилота Стюърт Луис-Еванс и на тима "Конаут". За две състезания се е пробвал лично като пилот, но неуспешно. 

Виж още: Правят "Формула 1" за жени

В началото на 1978 г., заедно с Франк Уилямс, Колин Чапман, Теди Майер, Кен Тирел и Макс Моузли, създава ФОКА - "Асоциацията на Конструкторите от Формула 1", която и до днес държи правата за телевизионните предавания най-голямата автомобилна надпревара.

Източник: "Стандарт"