Специална детска образователна програма A to JazZ Kids в рамките на джазовия фестивал в София

След по-малко от месец София отново е домакин на фестивала A to JazZ, където освен забележителна селекция от изпълнители, които излизат на сцената в Южен парк 2, организаторите, с подкрепата на Столичната община, са подготвили и детска програма, предназначена за най-малките меломани.

Детските музикални работилници са на 2 и 3 юли във фестивалната зона на A to JazZ. Там образователната програма предлага на малчуганите да опознаят основите на музикалното изкуство като ритъм и мелодия чрез забавни детски игри и приказки.

Заниманията през уикенда са от 10,30 ч., като в съботния ден е представянето на проекта „Дивертименто“, който среща най-малките любители на музиката с инструментите цигулка, виолончело и пиано.

Триото, съставено от водещи млади музиканти и разказвач, има за цел да предизвика интереса на децата към класическата музика, като ги запознае отблизо с изкуството и ги подкани да се включат активно в него под формата на приказка.

Неделният ден започва с шоуто "Джаз за деца с Венци Благоев", когато малки и големи имат възможността да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, както и да се запознаят с различните стилове на джаза и инструментите.

И в двата дни от 12 ч. са предвидени и музикални игри, в които невръстната публика да развихри въображението си. Подробности за детската програма, участниците и новости около А to JazZ ви очакват на официалната Фейсбук страница и в сайта на фестивала.

Източник: A to jazZ