И тази година фестивалът предлага детска образователна програма, артбазар и джемсешъни

Лятото дойде, а срещата на публиката с поредното издание на фестивала А to JazZ в Южен парк II наближава още повече. Освен качествената музикална програма, форумът включва и съпътстващи дейности: пъстър артбазар, специален A to JazZ & Rush щанд с официални сувенири (мърчандайз), детска образователна програма A to JazZ Kids плюс вълнуващите джемсешъни, които традиционно текат всяка вечер след фестивалната програма.

Виж още: Кои са звездите на A to JazZ 2017

И тази година артбазарът на A to JazZ събира разнообразие от изложители - български творци и концептуални марки, които предлагат на всеки зрител възможността да си вземе нещо цветно за спомен.

Най-верните фенове на фестивала могат да се сдобият и с официален сувенир от специалния A to JazZ & Rush щанд. Мърчъндайз изделията са изработени от италианския дизайнер Марио Гуалиели, познат на аудиторията като Brus.

Организаторите не забравят и една от основните мисии на А to JazZ - възпитание на децата и младежите в по-добра музикална и емоционална среда, затова на 8 и 9 юли във фестивалния Южен парк II отново ще върви oбразователната програма A to JazZ Kids. Там най-малките любители на музиката ще имат възможността да опознаят основите на това изкуство чрез игри и забавни истории.

Програмата включва интерактивния концерт "Приказки за джаза”, който разказва за историята на джаза, най-популярните инструменти в него, тяхната технология на звукоизвличане - и припомня редица интересни и популярни джаз пиеси. Отново съпроводен с танци и игри, уъркшопът “Латино джаз“ възнамерява да запознае децата с появата на едно от най-популярните течения в джаза.

Традиционни за един джаз фестивал са и вечерните джемсешъни, неизменна част и от А to JazZ. Тази година Havana Club Jam Sessions започват след края на всеки фестивален ден, от 23 ч., на открито в бар Caché, който се намира в непосредствена близост до терена в парка.

За водещи на музикалните вечери са поканени именити родни джазмени като Михаил Йосифов, Вили Стоянов и Димитър Льолев, а към тях се присъединяват Стоян Янкулов - Стунджи, Васил Спасов, Наско Попов, Митко Шанов, Борислав Петров и Милен Кокошаров. Техните музикални импровизации трябва да предизвикат за джазово надсвирване и хедлайнерите на A to JazZ.

Фестивалът се организира с подкрепата на фондация “Америка за България”, Министерството на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия и е част от Календара на културните събития на Столичната община, а негов почетен патрон е председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Повече информация, подробности и новини около A to JazZ 2017 следете на http://www.atojazz.bg/ и Фейсбук страницата на фестивала.

Източник: A to JazZ