Бившият национален капитан разказа за борбата си с болестта

За силата на духа, за борбата с болестта и за най-трудните 20 крачки, които е трябвало да направи. За всичко това разказа бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров в интервю за Лора Крумова и Галя Щърбева по Нова телевизия.

"За да ме изпишат от болница и да се върна вкъщи, трябваше да направя 20 крачки – това може би бяха най-дългите 20 крачки, които направих. Отнеха ми 36 минути, само и само да се прибера", каза Стилиян.

Футболистът разказа как е видял страх в очите на съпругата си Паулина и родителите си, след като се прибрал. Майка му плачела постоянно.

Виж още: Стилиян Петров: Чувствам се страхотно отново в България

"Паулина и баща ми обаче не видях да плачат. След това разбрах, че съпругата ми е плакала пред докторите, когато не е била при мен. Колкото аз съм бил силен, толкова и те са били такива”, сподели Стилиян Петров, който се пребори със страшната болест левкемия.

"Първата ми разходка беше четири стъпки до вратата и обратно. След месец започнах да правя и по-дълги разходки - 10-15 минути, леко бягане и така вече всичко си дойде на мястото, така както е било преди", разказва още капитанът.

За още новини от света на спорта четете Football24.bg

Източник: Нова телевизия