Кубрат Пулев тренира усилено за мача с украинеца

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев тренира усилено предстоящия си мач на 6 септември срещу Владимир Кличко. Като част от подготовката той доскоро беше на националната спортна база "Белмекен".

Там той тренира както своите боксови умения, така и цялостната си издръжливост и техника. Упражненията му включват бягане, походи в планината, занимания във фитнеса и... налагания на гума от трактор с бухалка.

По думите на самия боксьор пред Profiboxing.cz, на Белмекен той е успял да тренира много добре, а самата база е великолепна и трябва да се пази. Тренировките му са включвали най-вече спаринги с Еркан Тепер и световната шампионка Сесилия Брекхус, която има три пояса в категория до 60 кг.

В случай че победи на 6 септември, Пулев е готов да даде реванш на Кличко, макар да не вярва съперникът му да поиска такъв. Кобрата очаква съдиите да са по-снизходителни към украинеца.

Виж още: Кубрат срещу Тервел в екшън видео

Според българския боксьор тежката категория е претърпяла развитие в последните години. Той изразява мнението, че тежката категория е много по-добра, отколкото по времето на Майк Тайсън, и сега има много силни боксьори и истински бойци.

Виж още: Кличко: Както Германия би Аржентина, така и аз ще бия Кубрат Пулев!

На въпрос дали иска да се бие с някой от големите боксьори от Великобритания, отговорът на Пулев е, че иска да затвори устата на Тайсън Фюри, който трябваше да се бие с българина, но мачът им пропадна в последния момент.