Какво да сготвим, ако искаме да впечатлим някоя дама

Митът за ергените, които не могат да направят нищо в кухнята, е дълбоко заложен в обществото и е обект на какви ли не шеги и закачки по темата. Тъжната истина е, че такива младежи наистина съществуват и дори не са малко.

Готварството все пак не е нещо задължително и не всеки може да се научи да прави мусака "като на мама" или пък прилично суфле. Истинският ерген дори не е съвсем сигурен какво е суфлето. Все пак в един момент се налага човек да заживее сам и трябва да може все някак да се изхранва. Друг основен момент е, че понякога трябва да впечатли и някоя представителка на нежния пол.

В такива случаи всеки ерген трябва да има под ръка няколко рецепти, които хем да изглеждат впечатляващо, хем да са толкова лесни, че дори кулинарен инвалид да може да ги направи.

Заедно с колегите от Kulinaria.bg ви предлагаме пет точно такива рецепти.

1. Пържени картофени пръчици с босилек и магданоз

Пържените картофи са едно от най-лесните неща, които един мъж може да приготви. Може би единственото по-лесно нещо са пържените яйца. На пръв поглед не са нещо впечатляващо, но думата "босилек" в случая е решаваща. Готвиш ли с босилек, значи си вече едно ниво отгоре и знаеш какво правиш. Поне така изглежда де. Освен това, ако ги аранжираш красиво и добавиш купичка студено кисело мляко, смятай, че си постигнал заложеното. Все пак ако госпожицата е по-претенциозна, не го препоръчваме, там ще трябва да се постараеш повече. Иначе рецептата за пържени картофени пръчици с босилек и магданоз можеш да намериш в Kulinaria.bg.

2. Свински ребърца със соев сос

На мъжете е природно дадено да се разбират с месото. Още от древни времена, когато предците им са излизали на лов за мамути, връзката между мъжа и мръвката е неизменна. Свинските ребърца пък са добро решение за лежерна среща с момиче, което искаш да впечатлиш. Към тях добавяш нарязани набързо свежи зеленчуци и имаш прекрасно ястие. Само гледай да не е вегетарианка, защото в такъв случай всякакви надежди ще отидат по дяволите. Колкото до самата рецепта, тя е повече от лесна. Как точно се приготвят свинските ребърца със соев сос, виж в Kulinaria.bg.

3. Задушени зеленчуци

Все пак може госпожицата да е вегетарианец и да не вярва в живителната сила, която хубавата пържола дава. В такъв случай задушените зеленчуци са добър избор. Реално погледнато, това е рецепта, която изисква само да нарежем зеленчуците, да ги сложим в тиган с мазнина и да долеем малко вода. Може да е една идея по-трудно от всичко, което си правил досега, но ние вярваме, че всеки може да се справи с това. Точната рецепта можеш да намериш в Kulinaria.bg.

Виж още: Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли

4. Салата "Айсберг" с домати

Оригиналът на салатата съдържа и лук, но предполагаме, че ще искаш да целуваш, а лукът някак не стимулира тези действия. Приятното на салатите е, че се приготвят лесно и изискват само да нарежеш продуктите и да ги сложиш в една купа. След това овкусяваш. Иначе можеш да се перчиш, че в тази салата си използвал риган и еди-какъв си зехтин, което малко или много ще те покаже в добра светлина. Точната рецепта за "Айсберг" с домати можеш да намериш в Kulinaria.bg.

5. Плодова салата от цедено кисело мляко и ягоди

Повечето жени обичат сладко, а някои дори го обожават, така че десерт трябва да има. Винаги можеш да отбиеш номера, като вземеш някакви свежи плодове, но ако наистина искаш да се постараеш, плодовата салата от цедено кисело мляко и ягоди е точно това, което ти трябва. Всъщност самата салата се изчерпва точно с нарязването на ягодите и разбъркването им със сместа от цеденото мляко и пудра захар. Изключително лесно и подобаващо вкусно. Цялата рецепта можеш да видиш в Kulinaria.bg.

Каквото и да готвиш обаче, не забравяй важното правило - украсявай това, което си сготвил, и го поднасяй в приятен вид. Важна е и презентацията, както съветват шеф-готвачите.

Ако пък си успял и да го докараш на вкус, част от пътя вече е изминат и можеш да се надяваш на бонус точки за старанието. Всичко зависи от теб, а ние ти стискаме палци. А ако искаш да пробваш още подобни лесни и вкусни ястия, Kulinaria.bg е най-доброто място да намериш точната рецепта.