Част от тях доизграждат мита за големия иноватор, който си отиде на 5 октомври 2011 г.

Когато се говори за технологии, иновации, прецизност до съвършенство и безукорен педантизъм, най-вероятно става въпрос за създателя на "Епъл" и "Пиксар" Стив Джобс. Джобс е определян като един от най-големите умове на IT сектора в света. На 5 октомври се навършват седем години от смъртта на големия иноватор. 

Виж още: Какъв всъщност е бил Стив Джобс?

Ето още няколко интересни и малко известни факта за живота му:

1. Стив е осиновен малко след раждането си, но въпреки това установява кой е истинският му баща. Той е американец, роден в Сирия. Името му е Абдулфатах Джандали, но се наричал Джон. Имал е ресторант за средиземноморска кухня в Силиконовата долина и Джобс понякога вечерял там.

2. На 12-годишна възраст Джобс се обажда на домашния телефон на съоснователя на "Хюлет-Пакард" (HP) Уилям Хюлет, за да го попита дали може да му услужи с части, за да завърши училищен проект. След 20-минутен разговор Хюлет се съгласява да му даде необходимите части, като дори му предлага и стаж през лятото в HP.

Виж още: Визията на Стив Джобс за света в по-малко от минута

3. На 13-годишна възраст той се запознава със Стив Возняк, с когото по-късно основават "Епъл". Возняк е пет години по-възрастен от него.

4. Джобс напуска колежа след само един семестър. Причината - невъзможност да плаща обучението си в частното училище.

5. Откъде идва името "Епъл" (Apple)? Джобс споделя, че една от причините е, че много обича ябълки, но основната е, че в указателите Apple ще се намира преди Atari, за която работи преди това. Другото, което повечето хора не знаят, е, че трябваше да измислим име до 17 ч., казва Джобс.

Виж още: Какъв всъщност е бил Стив Джобс?

6. Стив Джобс получава по 1 долар заплата от "Епъл", след като е назначен за главен изпълнителен директор на компанията през 1997 г. През 2007 г. той коментира този факт по следния начин: "Получавам 50 цента, за да се показвам, и още 50 цента, които са за представянето ми."

7. Джобс е пескетарианец. Това е човек, който консумира риба, но не и друго месо.

8. Стив има общо четири деца. Първото е дъщеря - Лиза Бренън Джобс, която той дълго време отказва да признае за свое дете. Следват три деца от брака му с Лорийн Пауъл - Рийд, роден през 1991-ва, както и дъщерите Ерин и Ив, появили се на бял свят през 1995 и 1998 г.

Видео: Филмът на Дани Бойл за Стив Джобс

9. Джобс е един от менторите на основателите на "Гугъл" Сергей Брин и Лари Пейдж, тъй като вижда потенциал в компанията им.

10. През 2010 г. сп. "Форбс" оценява богатството му на 8,2 млрд. долара.