Шоуто с музиката на Джон Уилямс, който вчера навърши 84 и вече има 50 номинации за "Оскар", трябваше да се състои на 21 май в зала "Арена Армеец"

Българската публика ще се размине с поредното грандиозно филмово шоу - Star Wars in Concert. Организаторите отмениха събитието, насрочено за 21 май в "Арена Армеец". Официални причини не се посочват, но със сигурност сред тях е липсата на интерес у публиката.

Всеки, който вече си е купил билет за шоуто, може да го върне и да си получи обратно пълната сума. Това може да стане в тримесечен срок, от днешна дата до 9 май. на касите на "Ивентим БГ", както следва:

- Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Ивентим (билетен център НДК, OMV и т.н.) се възстановяват от конкретния обект, от който са придобити.

В случай че сте закупили билети от сайта Eventim.bg:
- С кредитна карта - изпратете билетите до новия адрес на централния офис (ул. "Шести септември" 58) или ги върнете лично и до седем работни дни сумата ще ви бъде възстановена по кредитната карта, с която сте ги закупили.
-  С наложен платеж или по банков път - изпратете своите билети по пощата с банкова сметка, по която да се възстанови сумата, заедно с името на титуляра по сметката и телефон за връзка. Може да върнете билетите и в централния офис на "Ивентим България" на ул. "Шести септември" 58, където ще ви възстановят сумата в брой.

За повече информация пишете до [email protected].

Шоуто по "Междузвездни войни" беше предшествано от успешни подобни спектакли с музиката от "Кръстникът" и първите два филма от трилогията "Властелинът на пръстените".

Джон Уилямс е рекордьор по номинации за "Оскар"

сред съвременните кинотворци - заедно с тазгодишната те са общо 50, от които е спечелил пет статуетки (за "Цигулар на покрива", "Челюсти", първия "Междузвездни войни", "Извънземното" и "Списъкът на Шиндлер"). Основната тема от началните кадри на космическата сага се нарежда между емблематичните филмови мелодии на всички времена.

В интернет са популярни и акапелните й изпълнения, а най-новото от тях записаха тв водещият Джими Фалън и групата от вечерното му шоу - The Roots, заедно с актьорите от продълженията, снимани сега от "Дисни"...

От 1977 г. насам композиторът ветеран е работил и по двете трилогии на Джордж Лукас, а продължението "Епизод VII: Силата се пробужда" излезе по екраните през декември.

Виж още: Защо сте разочаровани от "Междузвездни войни", версия 2015

В спектакъла, който трябваше гледаме у нас, оригиналната музика на Джон Уилямс се изпълнява на живо от

симфоничен оркестър и хор

на фона на специален монтаж, изготвен от "Лукасфилм" с кадри от шестте епизода, съчетани със светлинно, лазерно и огнено шоу.

"Създаването на музиката за филмите от поредицата Star Wars беше едно от най-вълнуващите преживявания в живота ми и съм изключително щастлив от предоставената ми възможност да подбера темите и да адаптирам музиката си за Star Wars in Concert. Гениалният монтаж на хората в "Лукасфилм", които подбраха

най-подходящите кадри от шестте филма,

следвайки всяка моя нота, прави изживяването задължително за всеки фен на "Междузвездни войни". Просто трябва да го видите на живо!", обясняваше Джон Уилямс, който в началото на тази седмица навърши 84. Създателят на космическата сага Джордж Лукас пък добавяше:

"Взехме основната Star Wars тема, Джон я преправи малко, сглоби няколко нови елемента и започнахме да монтираме кадри от филмите спрямо тази музика. Докато се усетим, вече имахме час и половинa зрелище. Тук всичко се случва заради музиката, всеки кадър попада на точната нота, а не обратното."

Виж още: От какво печели най-много сагата "Междузвездни войни"