Компанията ще се съсредоточи върху смартфоните и таблетите

Една от тенденциите на пазара на технологични джаджи предвижда лаптопите да изгубят водещата си роля в следващите години. И ако на някой това му се струва невероятно, вече има индикации, че тази прогноза всъщност е доста вероятна.

Южнокорейската компания "Самсунг" се отказа да продава лаптопи в Европа. Технологичният гигант е решил да се оттегли от пазара на преносими компютри на Стария континент, като е напълно възможно и да преосмисли присъствието си и на други пазари, пише News7.

Пред PC Advisor представител на компанията определи Европа като специфичен пазар, след което увери, че все пак "Самсунг" все пак продължава да продава лаптопи на останалите пазари по света.

От компанията добавят, че в бъдеще ще продължат изучаването пазарните условия и съответно може да се внесат корекции във водената до момента пазарна политика, за да бъдат в крак с тенденциите в непрекъснато развиващия се сегмент.

Виж още: "Самсунг" се подиграва с iPhone 6 в серия реклами

Това най-вероятно означава, че от "Самсунг" се концентрират изцяло в онзи сегмент от пазара, където са най-силни - таблетите и смартфоните.

Решението на "Самсунг" идва след съобщението на "Сони" по-рано тази година, че продава Vaio и се изтегля от пазара на преносими компютри като цяло.

Виж още: Победа за 1 млрд. долара във войната "Епъл" - "Самсунг"