Шведското дуо идва в "Арена Армеец" в рамките на юбилейното си турне по случай 30 години на сцената

От 50 до 120 лева са билетите за новия, юбилеен гастрол на "Роксет" у нас - на 17 юни 2015 г. в зала "Арена Армеец". Шведското дуо зарадва българските си фенове и през май 2011 на стадион "Георги Аспарухов".

Тогава певицата Мари Фредриксон се събра отново с автора на хитовете им Пер Гесле, след като се пребори с тумор в мозъка. Двамата свириха и пяха пред общо 1,5 млн. души на 153 концерта по цял свят, издадоха Charm School и сингъла She’s Got Nothing On (But The Radio).

През октомври т.г. "Роксет" бяха в Русия, Прибалтика и Финландия, а през февруари са в Австралия и Нова Зеландия. Европейската им обиколка започва от Милано на 10 май, с планирани общо 30 гига в 18 държави под мотото "XXX - The 30th Anniversary Tour".

С турнето "Роксет" честват три десетилетия музикалната кариера, увенчана с хитове като Listen To Your Heart, It Must Have Been Love и Joyride. Техните албуми са продадени в 75-милионен тираж, а пробивът им е с песента The Look от дебютния Look Sharp! (1988), оглавила класацията за сингли на сп. "Билборд" през март 1989.

"Невероятно е да сме отново на световната сцена. Реакцията, която имахме от публиката през всичките тези години, е изумителна и едва ще дочакаме да се срещнем с феновете си отново.  Очакваме с нетърпение да се видим в Европа!", споделят Мари и Пер.

Последният им засега, девети студиен албум Travelling излезе през 2012 г., а първият сингъл оттам се наричаше It's Possible (Възможно е).

Билети за концерта им в София могат да бъдат закупени от касата на "Арена Армеец", билетния център на НДК и мрежата на "Тикетпро", вкл. онлайн.