Софтуерът може да разпознава и човек по гласа му дори на шумни места

Едно от основните обвинения срещу технологиите е, че ни превръщат в асоциални роботи. Дали обаче са основателни тези обвинения? Не и ако виждаме приложения като Project Oxford на "Майкрософт".

Новото приложение на софтуерния гигант може да послужи за създаването на още по-интелигентни и интерактивни услуги. Неговата уникална функция е, че може да разпознава човешки емоции по снимка. 

Софтуерът е базиран на дългосрочни експерименти и опити на "Майкрософт" в сферата на машинното обучение. 

Друг ключов бонус е и подобрената възможност за разпознаване на глас и гласови команди дори в шумни обстановки като стадиони, идентифициране на човек по неговия глас, проверка на правописа и др. 

Има и демо сайт, в който всеки потребител може да провери точността на софтуера по избрана от него снимка. Ако има повече от един човек в кадъра, програмата ще даде отделни предложения за всяко разпознато лице. 

Виж още: "Майкрософт" ще предсказва бъдещето

Технологичната компания се надява, че създателите на приложения ще имзислят интересни услуги, които да се възползват от тази технология. На пример, приложение за сортиране на снимките от личната колекция по различни емоции. 

Бизнесът също ще може да се възползва. Технологията може да улесни анализирането на реакциите на хората към дадена реклама например. 

Източник: "Хъфингтън поуст"