Равенството срещу парижани обаче донесе третото място на разградчани и участие в Лига Европа напролет

"Лудогорец" изигра най-добрия си мач до момента в Шампионската лига, завършвайки 2:2 с "Пари Сен Жермерн" (ПСЖ) като гост. Така разградчани си осигуриха третото място в група "А" и продължават участието си в евротурнирите напролет в Лига Европа.

В другата среща от групата "Арсенал" победи като гост "Базел" с 1:4, давайки шанс на българския шампион да продължи напред в Европа. 

"Лудогорец" беше само на секунди от победата, но гол в продълженията на Анхел ди Мария лиши орлите от победата в мача.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на всички, които загинаха в самолетната катастрофа в Колумбия.

През целия двубой ПСЖ имаше игрово надмощие, но "Лудоговрец" успя по прекрасен начин да оползотвори грешките на съперника си и взе първа победа като гост в Шампионската лига. Това беше и първият мач, в който разградчани отбелязват повече от един гол като гост.

Първата опасност дойде в 8-ата минута и тя бе пред вратата на Владо Стоянов. Лукас Моура шутира слабо от далечна дистанция, вратарят не се намеси по най-добрия начин и изби в краката на Кавани. Таранът шутира от 5-6 метра, но българският страж този път демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

Въпреки това добрата игра на орлите в началото даде резултат в 15-ата минута, когато след центриране на Натанаел Върджил Мисиджан отбеляза с глава за 1:0.

След половин час игра българският шампион за малко не поведе с 2:0, когато сантиметри не достигнаха на Марселиньо да вкара с глава след центриране от корнер.

До края на първото полувреме звездният отбор на домакините опита да осъществи някакъв натиск, но той се изрази в няколко центрирания от корни, с които отбраната на "Лудогорец" се справи и удържа своята преднина.

След почивката ПСЖ продължи да натиска, но атаките на домакините бяха по-скоро хаотични. Така се стигна до 61-ата минута, когато първо Марселиньо сбърка пред наказателното поле на гостите след опит за технична игра. Последва безобидно центриране на Ди Мария, но Сисиньо за пореден път в този мач се представи колебливо в защитен план и подаде към Едисон Кавани, който вкара след удар със задна ножица от 7-8 метра.

"Лудогорец" не се огъна от този гол и това си пролича в 68-ата минута, когато орлите отново поведоха в резултата. Кафу се пребори отлично с Маркиньос за върната от тъч към защитника топка, подаде отлично към Вандерсон, който след шут по земя от 17 метра вкара за 2:1.

Играта се успокои и въпреки натиска на ПСЖ, разградчани удържаха положението спокойно до продължението, когато след разбъркване пред вратата на Владо Стоянов игралият слабо цял мач Анхел ди Мария успя да се разпише за 2:2, лишавайки българския шампион от трите точки.