"Каталунците" се наложиха в равностоен мач над шампиона на Италия "Ювентус"

"Барселона" триумфира в Шампионската лига след успех с 3:1 над тима на "Ювентус". С победата "каталунците" стигнаха до мечтан требъл и записаха 5-ата си титла от надпреварата. Ракитич откри резултата в 4-ата минута, но в 55-ата Мората изравни. В 68-ата Суарес донесе успеха на своя тим. В самия край Неймар отбеляза третото попадение за испанския тим и оформи крайния резултат.

С успеха "Барселона" влезе в историята, като се превърна в единствения отбор печели требъл два пъти.

Отборът на "Барселона" успя да поведе още в началото на двубоя след перфектна комбинация. Ракитич се възползва от подаване на Иниеста и откри за "каталунците" в 4-ата минута.

3 минути по-късно Неймар центрира и топката се удари в ръката на Лихтщайнер в наказателното поле на "бианконерите", но съдията прецени, че няма дузпа. Малко по-късно Видал стреля от далечно разстояние, но над вратата. Буфон показа огромната си класа в 12-ата минута след удар на Дани Алвеш и спаси сигурен гол за Барса. Двубоят малко се поуспокои в следващите минути. В 40-ата минута Суарес затрудни Буфон, но стражът се справи.

В 48-ата минута Суарес отново затрудни Буфон, но стражът показа голямата си класа и отрази.

Виж още: Пътят на "Барселона" към Берлин

В 55-ата минута Мората изравни резултата след невероятна атака на Юве, която започна от Маркизио. Топката стигна до Тевес, той стреля, но Тер Щеген спаси. При добавката Мората не сгреши.

След попадението "Ювентус" натисна съперника си, но с пропуски се отличиха Погба и Тевес.

В 68-ата минута Луис Суарес изведе "каталунците" напред след скоростна контраатака, в центъра на коята бе Лионел Меси.

В 73-ата съдията отмени попадение на Неймар за игра с ръка. 2 минути по-късно след едно разбъркване "Ювентус" можеше да изравни, но топката мина над вратата. Погба в 78-ата с глава стреля, но отново над вратата на Тер-Щеген. В 89-ата минута Маркизио стреля от далечно разстояние, но Тер-Щеген отрази.

Буквално в последните секунди Неймар оформи крайния резултат при една контраатака на "каталунците".

За повече новини от света на спорта четете Football24.bg

Източник: Football24.bg