Обожавам Европа, възкликва 47-годишната канадска актриса в интервю за най-новата си тв роля, в сезон 2 на "Престъпления без граници". Именно в Европа е започнала нейната тв кариера, която впрочем включва и поява в "Спасители на плажа"

"Играя Аманда Андрюс, която е била партньорка на Карл Хикман в Ню Йорк, преди той да бъде ранен и да замине за Европа. Били сме колеги дълго време и моята героиня изпитва силно чувство за вина относно случилото се. Тогава отново сме били заедно и аз не съм успяла да му осигуря нужното прикритие, което довежда до неговото раняване", разказва звездата от "Матрицата" Кари-Ан Мос за персонажа си в сериала "Престъпления без граници", където влезе като гост-звезда във втория сезон (по AXN всеки понеделник от 21 ч.)

Виж още: Детективи от всички страни, съединявайте се!

"Връзката ни е изключително близка, бих казала дори интимна, каквато само двама полицаи, които са партньори, биха могли да изградят. По-близки сме от семейна двойка - най-вече заради това, през което преминаваме всеки ден, когато сме на работа", допълва 47-годишната канадска актриса, а на въпрос за ролята си обяснява:

- Като актьор е срещнах никакви проблеми с ролята, най-вече защото е написана блестящо. Доста помага и фактът, че авторът й е бивш полицай. Малко известно е, но Ед Бернеро е бил полицай, а таланта му в писането едва ли има кой да оспори.

- Какво е да работиш с Уилям Фикнър?

- Работата с Бил не изисква никакви усилия. Всичко се случва толкова естествено и лесно. Имам чувството, че се познаваме от векове. Между нас се появи химия в чисто човешкия смисъл. За мен това беше наистина велико.

Интервю: Уилям Фикнър за Ню Йорк, София и Прага

Работили сме заедно и преди, но не сме имали общи сцени. Обожавам да работя с Бил! Той е прекрасен актьор, когото и да попитате в бизнеса всеки ще ви каже същото. Изключително талантлив актьор и прекрасен човек!

- Представляваше ли предизвикателство за Вас ролята на Аманда?

- Винаги има предизвикателства в този вид роли, защото сценарият се развива в движение. Може да знаеш откъде тръгва героят ти, но никога не знаеш къде ще стигне. Аз имах бегла представа коя е Аманда и откъде идва, но не и какво ще се случи с нея. Трябва да имаш дълбоко доверие, защото ако се опитваш да контролираш процеса, няма как да се почувстваш комфортно в ролята. Просто оставяш нещата да се случват. Аз бях истински щастлива от развитието на Аманда, от дълбочината и разнообразието в нейните отношения с Карл.

- Каква точно е връзката на Аманда и Карл?

- Тя изпитва голяма вина и е много натъжена. Натъжена е, че събитията са се развили по такъв начина. Имаме един диалог, в който питам Хикман: "Как я караш?", а той ми отговаря: "Знаеш как е, намалих морфина", а аз: "Да, сигурно е по-добре." Да видиш партньора си толкова зле, след като си е тръгнал внезапно и не сте поддържали никакъв контакт през цялото време - а с този човек сте били толкова близки, виждали сте се всеки ден, всеки е познавал до болка объркания живот на другия. Това, което описвам, не се вижда в сцените, то се движи на втори план, като чувство, като усещане.

- Какво е да работите с Доналд Съдърланд?

- Имам щастието да заснема общи сцени и диалози с Доналд Съдърланд, когото обожавам като актьор! Истинско удоволствие е да погледнеш в очите му и да имаш възможност да се докоснеш до тази игра, да имаш тези мигове с него! Иначе сме предимно аз и Бил. Имам и няколко сцени с цялата група, но цялата ми роля се основава на взаимоотношенията ни с Бил. 

- Какво е да снимаш в Европа?

- Снимала съм и друг път в Европа и намирам това за истински дар за мен и моето семейство, защото понякога ги взимам със себе си! Прекрасно е да излезеш от рутината на всекидневието и да видиш света! 

Пътувах много из Европа в началото на 20-те си години, когато бях модел. Обиколих я цялата - Испания, Белгия, Франция. След това съм идвала пак по работа - за снимки или някое представяне. Да се върна в култирната люлка на цивилизацията, да се разходя по улиците й, за мен е истински празник!

Аз се радвам на обикновените неща. Обичам да пия хубаво кафе, радвам се да открия ресторант, който мога да посещавам по всяко време, да се почувствам уютно. Мисля, че последно бях в Холандия. Още докато самолетът кацаше, се почувствах странно.

Старите столици са толкова различни в сравнение с мястото, където живея. Аз живея в Лос Анжелис и никога не слизам от колата си, никога не ходя пеша - а обожавам да ходя пеша. Беше наистина красиво, с всичките тези културни ценности! Обожавам Европа!

Виж още: Тринити от "Матрицата" стана следователка

Всъщност първата си тв роля Кари-Ан Мос получава именно в Европа, в друг кримисериал - Dark Justice (1991-93 г.), чийто първи сезон е заснет в Барселона. 

През 1994-та тя се снима и в "Спасители на плажа", откъдето са събрани тези откъси, в които й партнира звездата на сериала Дейвид Хаселхоф.
1 Коментар

  1. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 killersmile

    Great post i love it keep posting more! https://fencecompanylincolnne.net