Ивайло Захариев изгря на телевизионния екран благодарение на успешния български криминален сериал "Под прикритие", а съвсем скоро ще се наслаждаваме на играта му в новия трети сезон по БНТ, снимките на който вече започнаха по родното Черноморие.

Лицето му обаче виждаме не само на малък екран, но и в кино салоните, включително и в спечелилия "Златна роза" филм "Номер едно". 

Тази седмица е премиерата на филма на Жоро Костов "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела" (14 септември), където Ивайло влиза в ролята на Антон и си партнира с Рая Пеева, Пламен Великов, Георги Кадурин, Асен Блатечки, Тодор Доцев, Естер Симеони, Владо Въргала, Дичо, Део, Деян Донков, Цветан Николов, Филипа Балдева, музикантите от "Акага", Братя Мангасариян, проф. Илия Добрев и други. 

По този повод си поговорихме с него набързо, преди да отпътува към морето и да се впусне в нови екшън каскади...

Какво очакваш от новия сезон на "Под прикритие"?

Нямам търпение за новите динамични и завързани ситуации, през които минава героят ми. Още от самото начало ми хареса във филма и се радвам, че сега сценаристите са "вдигнали скоростта" и няма опасност да има бозави моменти.

Имаше ли е изненадващи обрати за самия теб в предишните сезони? 

Разбира се. Това е битка между закона и мафията, в която и двете страни дават жертви. Тогава всеки трябва да реагира според ситуацията. След смъртта на Съни, нещата за моя герой станаха още по-сериозни и търсенето на улики се засили, понеже, макар и готов на убийство, желаеше по законен начин Джаро да бъде наказан. Финалът също беше доста изненадващ с този арест, след който аз лично виждам доста сюжетни линии, по които може да се тръгне.

Така ли си представяше да се развие съдбата на героя ти?

Не! Търсеният план за залавянето на Джаро се променяше с всеки неуспешен удар и криенето, че съм агент се усложняваше все повече. Така че, всяко едно обещание на Попов, всяка мечта за разкриване на самоличността ми ставаха все по-далечни, а в новите серии нещата загрубяват още повече.

Какви са приликите между теб и героя ти в "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела"?

Почти никакви. Героят ми в "Пистолета" - Антон - е младо момче, което не желае да бъде в компанията на престъпници и гледа как да се отърве от тях, за разлика от Мартин от "Под прикритие". Антон е много доверчив и само способността му да бяга бързо от критичната ситуация го спасява.

Къде другаде можем да те гледаме до края на годината?

С почването на театралния сезон започваме и представленията на "Железният светилник" във Великотърновския театър, където играя Лазар. Режисьорът ни, Димитър Шарков, е успял да драматизира класическия роман по нов начин и разказваме повече за емоциите и терзанията на героите, отколкото за революционното дело в Преспа.

Любимите ти места в София и страната?

В София едно от любимите ми места е Заимовият парк, където се събираме с приятели. Друго място, където обичам да прекарвам време е "Домът на киното" или някое друго класическо кино, в което да гледам стойностни филми. За отдих вилата на моя тъст е най-търсеното място, а при пътувания из страната, се наслаждавам да почивам в Родопите. Имам много приятни спомени във Варна и Велико Търново, затова винаги отивам с приятно чувство в тези градове.

А в чужбина?

След медения ми месец в Малта, която много харесах, ми се ще да обиколя и други средиземноморски страни като Испания, Португалия, Италия...

Ако не беше актьор какъв щеше да бъдеш?

Не знам. Не мога да си представя какво друго бих работил, понеже още от малък се занимавам с това. Може би бих станал спортист.

В Уикипедия пише, че си работил като манекен? Имаш ли интересна/смешна история от това време?

Не знам защо пише такова нещо в Уикипедия. Не съм се занимавал с тази професия. (бел. ред. Нека някой да обнови информацията)

А любима модна марка?

Не съм пристрастен към никоя модна марка, понеже го намирам за излишно. Търся качеството, но го съобразявам и с цената.

С филма "Номер 1" миналата година спечели голямата награда на фестивала за българско кино във Варна. Трябва ли да има повече такива филми, за младежките проблеми и насилието, или народът има нужда от по-леки филми на комедийна тематика?

Изкуството не само отразява действителността в обществото, но и задава въпроси и филма "Номер 1" задава важни въпроси. Според мен има място и за сериозни, и за комедийни филми. Всеки има свободата да си избере това, което му се гледа.

Изобщо, какво мислиш за насилието във филмите - защото и в "Под прикритие" има доста такова?

Насилието във филмите е следствие от насилието в живота. Голяма част от престъпните удари в "Под прикритие" са по действителни случаи. За да променим филмите трябва да променим действителността около нас.

Последното парче, което ти се заби в главата?

"Дим да ме няма"

Последният готин филм, който гледа?

"Китайски квартал" на Роман Полански, с Джак Никълсън и Фей Дънауей.

Кои са най-изобретателните методи, с които те е сваляла жена след "Под Прикритие"?

(Смее се, но не отговаря)

Благодарим ти за това интервю!

И аз благодаря!
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook

За Ивайло Захариев:

актьор