В концерта, организиран от Лейди Гага и Global Citizen, се включиха големи имена като "Ролинг стоунс", Пол Маккартни, Елтън Джон, Стиви Уондър, Малума, Шон Мендес и Камила Кабейо, Лизо, Еди Ведър, Андреа Бочели и Селин Дион

Специалното тв събитие на Global Citizen и Световната здравна организация (СЗО) под наслов One World: Together At Home / "Един свят: Заедно вкъщи" бе излъчено пряко в продължение на няколко часа в събота срещу неделя, като знак на признание и подкрепа към медиците, които се борят на първа линия в условията на пандемията от COVID-19. Само двучасовия концерт има повторение по Нова телевизия от 12,30 ч.

Сред поп и рок звездите, поканени да се включат с видеовръзка от своите домове и убежища, където са се самоизолирали заради нуждата от социална дистанция, бяха сър Пол Маккартни с Lady Madonna на "Бийтълс", сър Елтън Джон с I'm Still Standing, Стиви Уондър с Lean On Me на покойния Бил Уидърс, Малума с Carnaval, Еди Ведър от "Пърл джем" с River Cross от новия им албум Gigaton, кънтрипевецът (и съпруг на актрисата Никол Кидман) Кийт Ърбан с Higher Love, Тейлър Суифт със актуалното Soon You'll Get Better, Били Джо Армстронг от "Грийн дей" с баладата си Wake Me Up When September Ends.

Дженифър Лопес представи кавърверсия на People, песен на Барбра Стрейзанд от мюзикъла Funny Girl (1964), номинираната за най-много награди "Грами 2020" Лизо беше избрала A Change Is Gonna Come на Сам Кук от същата година, Били Айлиш с брат си Финиъс - Sunny (1966) на Боби Хеб, а Сам Смит и Джон Леджънд направиха задочен дует с друга попкласика от началото на 60-те: Stand By Me на Бен И. Кинг.

 Лейди Гага, която участва в организирането на концерта, се включи с песента Smile по музиката на Чарли Чаплин от филма "Модерни времена". Водещи на двучасовото извънредно издание от собствените си домове бяха лицата на вечерните токшоута по американските тв мрежи: Джими Фалън (The Tonight Show), Джими Кимъл (Jimmy Kimmel Live) и Стивън Колбер (The Late Show of Stephen Colbert), подпомогнати от куклените герои на детското предаване "Улица Сезам". 

С окуражителни думи към медиците и всички останали доброволци и фирми, които помагат за овладяване на пандемията, се обърнаха Мелинда и Бил Гейтс, Дейвид и Виктория Бекъм, актьорите Акуафина, Хенри Голдинг, Приянка Чопра-Джонас, Матю Макконъхи, Ейми Пьолър, певицата Алиша Кийс, тв водещата Опра Уинфри, генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Шон Мендес и Камила Кабейо изпяха заедно класиката на Луис Армстронг What a Wonderful World, а Мик Джагър и тримата му колеги от "Ролинг стоунс" се включиха от различни локации, за да изпълнят в синхрон своята You Can't Always Get What You Want.

Финалът беше с The Prayer (Молитвата) на Андреа Бочели и Селин Дион, към която се присъединиха Лейди Гага, Джон Леджънд и световноизвестният китайски пианист Ланг Ланг.

"Благодарни сме на частния сектор, който чу зова за помощ на хората и се събра, за да подкрепи борбата с COVID-19. Тази пандемия е прекалено мащабна, за да успеят правителствата да се справят сами - коментира Хю Еванс, съосновател и главен изпълнителен директор на Global Citizen. - Искрени благодарности за неспирната подкрепа от страна на артистичната общност да превърнем "Един свят: Заедно вкъщи" в момент на глобален съюз. Надяваме се след това събитие всички ние, като единно човечество, да бъдем завинаги благодарни на докторите, сестрите, учителите, служителите в супермаркетите и всички, които продължават да се борят за нашите общества."

В този критичен момент в човешката история Global Citizen призовава хората, правителствата и филантропите да се включат и да подкрепят усилията за борбата срещу COVID-19. Инвеститори и лидери на фондации също са приканени да пренасочат даренията си и бързо да инвестират в укрепване на здравните системи и разработване на ваксини срещу новия коронавирус.