Леонардо ДиКаприо, Брад Пит, Марго Роби и Ал Пачино са сред звездите в "Имало едно време в... Холивуд", който се основава на действителните събития около убийството на актрисата Шарън Тейт

Куентин Тарантино завърши своя девети филм "Имало едно време в... Холивуд", който има всички изгледи да е и последен за режисьора и сценариста. Тук той събира Брад Пит и Леонардо ДиКаприо, които е снимал съответно в "Гадни копилета" (2009) и "Джанго без окови" (2012). 

Героят на Пит e дубльор на залязващ тв актьор от уестърни (ДиКаприо), живеещ в съседство с полския режисьор Роман Полански и бременната му съпруга Шарън Тейт (Марго Роби).

Действието се развива в Лос Анджелис през 1969 г. и е свързано с трагичната й смърт - тя е безжалостно убита в дома си от Чарлз Менсън и неговите фанатизирани привърженици на 9 август 1969 г., заедно с четирима свои гости.

В центъра на сюжета обаче са персонажите на ДиКаприо и Пит - Рей Долтън и дубльора му Клиф Буут, опитващи се да оцеляват в Холивуд от края на 60-те, който вече не е техният Холивуд. Жанрът е черна комедия - поне според подгряващия трейлър, където видяхме и Майк Мо като Брус Лий... 

Самият Менсън се играе от австралийския актьор Деймън Хериман, вече изпълнил тази роля в кримисериала Mindhunter (Ловец на мозъци). Той се появи в същинския трейлър (най-горе), пуснат по време на кинофестивала в Кан (14-25 май), където Тарантино е желан гост още от 1994-та, когато спечели "Златната палма" с "Криминале".

В актьорския състав са още Ал Пачино като агента на Долтън, Брус Дърн (заменил покойния Бърт Рейнолдс), Тимъти Олифант Дакота Фанинг и Лена Дънам като последователка на Менсън, Тимъти Олифант, Емил Хърш като един от убитите - коафьора Джей Себринг, Деймиън Луис като кинозвездата Стив Маккуин, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел и Люк Пери (сериала "Ривърдейл"), който почина след края на снимките от мозъчен инсулт, едва на 53.

Премиерата у нас е насрочена за 9 август, точно за 50-годишнината от действителните събития.