"Мисията невъзможна: Разпад" е по кината от 27 юли, а първите кадри ни дават възможност да видим и мустака на Супермен / Хенри Кавил

"Счупи крак!" (Break a leg) е английски идиом, с който артистите си пожелават успех преди спектакъл. За Том Круз обаче този израз е буквален - той наистина си счупи крака по време на снимките за шестия "Невъзможна мисия".

"Мисията невъзможна: Разпад" (Fallout), който се чака по кината в края на юли, показва Итън Хънт, екипа му (Алек Болдуин, Саймън Пег, Винг Реймс") и познатите мацки (Ребека Фъргюсън, Мишел Монахан) в поредната надпревара с времето, резултат от провалена мисия, за да предотвратят надвисналата над света ядрена заплаха.

Поредицата, вдъхновена от едноименния тв сериал, започна през 1996 г., а предишният филм с подзаглавие "Престъпна нация" се появи през 2015 г.

Режисьор отново е Кристофър Маккуори, носител на "Оскар" за сценария на "Обичайните заподозрени", който е работил с Круз и като сценарист на "Операция Валкирия", "Джак Ричър", "На ръба на утрешния ден", миналогодишния провал "Мумията".

Неотдавна 55-годишният Том Круз показа кадри от каскадата, при която се удря в стена и чупи глезена си. Въпреки видимата фрактура той геройски довършил сцената, за да не се налага нов дубъл.

Към актьорския състав се присъединяват Анджела Басет и Хенри Кавил, чийто злодейски мустак предизвика множество коментари и шеги още миналата есен.

Причината беше появата му като Супермен в "Лигата на справедливостта" (2017). По договор актьорът нямал право да бръсне лицевото си окосмяване и когато се появил да доснима сцени в този вид, от супергеройската продукция изтрили мустака му по компютърен път - което на екран изглеждаше някак неестествено.