Събитията от 1997 г. са пресъздадени в новия сезон на "Американска криминална история" с участието на Пенелопе Крус, Рики Мартин, Дарън Крис от "Клуб Веселие" и Едгар Рамирес в ролята на италианския моделиер

След "Народът срещу О.Дж.Симпсън", който се окичи с награди, вторият сезон на сериала "Американска криминална история" пресъздава друго събитие от 90-те - убийството на Джани Версаче.

Видео: Супермоделите се завърнаха в памет на Джани Версаче

В ролята на моделиера, който беше застрелян през 1997 г. в Маями бийч, е Едгар Рамирес ("Юмруци от камък"), а в убиеца му Андрю Кънанан се превъплъщава Дарън Крис (музикалния сериал "Клуб Веселие").

Най-близките хора на Джани - сестра му Донатела Версаче и неговият дългогодишен партньор Антонио Д'Амико, се играят от носителката на "Оскар" Пенелопе Крус и попзвездата Рики Мартин.

Екипът е снимал в автентичната вила Casa Casuarina, където днес има ресторант и апартаменти. Сценарият се основава на книгата от Морийн Орт Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in U.S. History (1999).

Създател на поредицата е сценаристът и продуцентът Райън Мърфи, който стои зад сериалите "Клъцни/срежи", "Клуб Веселие", "Зловеща семейна история", а освен това е режисьор на "Яж, моли се и обичай" по бестселъра на Елизабет Гилбърт.

Тв премиерата на "Американска криминална история: Убийството на Джани Версаче" е през януари 2018, а вече е известна и темата на третия сезон - ураганът Катрина, който през 2004-та доведе до опустошителното наводнение в Ню Орлиънс.