След Чарли Хънам и Идрис Елба звездите в продължението на филма от 2013 г. са Джон Бойега и Скот Ийстуд. Вижте плаката и първия трейлър с БГ субтитри

"Огненият пръстен" (с оригинално заглавие Pasific Rim) през 2013 г. стана поредният успешен филм на Гийермо дел Торо за Холивуд, а в началото на пролет 2018, през март, в кината идва и продължението му, с подзаглавие "Революция" (Uprising).

Още в първия трейлър Джон Бойега (Фин от новите "Междузвездни войни") дръпва патетична надъхваща реч в опит да наподоби екранния баща Идрис Елба, който се пожертва за спасението на човечеството от чудовищните "кайджу". Няма как да не го сравняваме и с младия Уил Смит, който имаше подобна роля в оригиналния "Денят на независимостта" (1994).

Сюжетът:

Войната, която си мислехме, че е свършила, всъщност едва започва... Героят на Бойега, описван като бунтар, някога е бил обещаващ пилот на "йегери", но е зарязал обучението си и се е забъркал с престъпния свят.

Сега обаче над големите градове е надвиснала нова, още по-страшна заплаха и той получава последен шанс от своята сестра Мако Мори (Ринко Кикучи от първия филм), която повежда новото поколение пилоти.

Докато търсят възмездие за загиналите, единственият им шанс е да се обединят за световна революция...

Сред новите попълнения са Скот Ийстуд ("Бързи и яростни 8", "Най-дългото пътуване") и няколко китайски звезди, а в ролите си се завръщат още Чарли Дей и Бърн Горман.

Гийермо дел Торо обаче остава на заден план, само като продуцент, а режисьор и сценарист е Стивън С. ДеНайт, известен със сериала "Спартак: Кръв и пясък", който е работил и по други тв поредици като "Дявол на доброто", "Смолвил" и "Бъфи, убийцата на вампири".

В отсъствието на Чарли Хънам, твърде зает с други ангажименти, Бойега сега е звездата на филма - той е и на първия плакат.